25
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

Ölümünün üzerinden bir yıl geçti

Kilis İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Emin Arslan, bir sene önce Dr. Ersin Arslan'ın bir hastasının yakını tarafından öldürüldüğünü belirterek, "Tüm sağlık hizmeti almaya gelenler bizim misafirimizdir, bazı psikopat ruhlu insanlar bizim vatandaşımızla aramızı açamayacaktır" dedi. 

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Emin Arslan, Dr.Ersin Arslan'nın öldürülmesinin üzerinden bir yıl geçtiğini hatırlatarak, "Hayat kurtarmaya çalışan, insanların sağlığına kavuşmasına çaba gösteren sağlık camiası başta olmak üzere tüm Türkiye büyük bir şok yaşadı. Bakanlığımız tarafından başlatılan 'Sağlıkta Şiddete Sıfır Tolerans' sloganıyla kamuoyunun dikkati çekilmeye çalışılmıştı. Bu çalışmalar devam ederken böyle elim bir olayla sarsıldık.Yapılacak hiçbir şeyin şehidimizi geri getirmesi mümkün değil" dedi.

Arslan, anma programları yaparak konuya dikkatleri çekmek ve böyle üzücü hadiselerin yaşanmaması için yapılması gerekenleri konuşmak gerektiğini ifade ederek şunları söyledi:

"Hekimimizin adının olayın olduğu devlet hastanesine verilmesi ile en azından adının ve anısının yaşatılması sağlanmış olması biz sağlık çalışanlarını çok memnun etti. Şunu da ifade etmeliyim ki bütün meslektaşlarımız görevlerinin başlarında dün olduğu gibi bugün de 365 gün 24 saatin her saniyesinde cansiperane çalışmaya devam etmektedirler ve edeceklerdir."

Öldürülme olayının ardından bir senenin geçtiğini kaydeden Aslan, "Sağlıkta şiddetin önlenmesi için çabalarımız hep beraber devam etti, bu üzücü olayın kamuoyundaki yansımasının da etkisiyle toplumsal bilinçlenmenin artması, sağlıkta şiddetin azalması noktasında aşama kaydetmeye hep beraber gayret ediyoruz. Tüm sağlık hizmeti almaya gelenler bizim misafirimizdir, bazı psikopat ruhlu insanlar bizim vatandaşımızla aramızı açamayacaktır. Her vatandaşımızın biz sağlık çalışanlarını ne kadar sevdiğini çok iyi bildiğimizi, bizlerin de vatandaşlarımızı ne kadar çok sevdiğimizi ve onların sağlığı için çok gayret ettiğimizi bir kere daha ifade etmek istiyorum" diye konuştu. 

iha
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2013 Perşembe 15:25:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?