19
Mayıs
2024
Pazar
KİLİS

Onarımı yapılan okul açıldı

Kilis’in Musabeyli ilçesinde, "Yaşasın Okulumuz Kampanyası" çerçevesinde onarımı yapılan Şenlikçe Köyü İlköğretim Okulu’nun açılışı yapıldı.


Musabeyli ilçesine bağlı Şenlikçe Köyü'nde gerçekleştirilen okul açılışına, Kilis Valisi Nevzat Turhan, Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mürsel Şahin, Musabeyli Kaymakamı Nurullah Kaya, Musabeyli Belediye Başkanı Ayhan Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdür Mehmet Emin Akkurt, İlçe Milli Eğitim Müdürü Deniz Orhun Doruk, TOÇEV Eğitim Koordinatörü Aybike Yurtsever Guşa, ANKET A.Ş Koordinatörü Kemal Öğlün, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Tanrı Aşkı, AK Parti İl Başkanı Ahmet Salih Dal, il genel meclisi üyeleri, köy muhtarları vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Okul açılışı öncesi halk oyunları ekipleri gösterisi ile saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.


Kilis Valisi Nevzat Turhan, törende yaptığı konuşmasında, Türkiye'nin her yerinde vatandaşların birbirleri ile yarış edercesine eğitime destek verdiğini vurgulayarak, "Eğitim alanında yapılan yenilikler, fiziki ortamların iyileştirilmesi, öğrencilerimizin daha kaliteli eğitim almalarını sağlıyor. Eğitim kalitesinin artması ile öğrencilerimiz ilerideki zamanlarda ülkemizi Avrupa Birliği (AB) ülkelere ile yarışacak seviyeye getirecektir. Kilis'te ve Türkiye'nin çeşitli noktalarında iş adamımız, hayırsever ve sivil toplum örgütleri, artan nüfusumuza rağmen eğitim ve öğretimin özellikle ilköğretimin iyi şartlarda yapılmasına imkan vermiştir. Öğretmenlerimizin iyi şartlarda eğitim vermesi, öğrencilerimizin en iyi şartlarda eğitim görmesi için bu tür kampanyalara ihtiyaç vardır. Kilis içinde ve Kilis dışında yaşayan hayırseverler, ilköğretim ve ortaöğretim yatırım faaliyetlerine ortak olmalarıdır" diye konuştu.


İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt ise, Şenlikçe Başkent ilköğretim Okulu’nun 1965 yılından bugüne kadar eğitim öğretime devam ettiğini belirterek, "Okulumuz 103 öğrenci, 3 öğretmen, bir anaokulu ile eğitim öğretimine devam edecektir. Bugün burada toplumsal duyarlılık adına okulumuzun açılışını yapıyoruz. Günümüzde eğitime önem verilmesi gerektiği toplumun tüm kesimleri tarafından kabul görmektedir. TOÇEV ve SHOW yetkililerinin girişimleri ile okulumuzun onarımını üstlenen ANKET A.Ş ye, TOÇEV ve SHOW TV'ye teşekkür ediyorum." dedi.
Vali Turhan, onarımı tamamlanarak eğitim-öğretime hazır hale getirilen Şenlikçe Başkent Köyü İlköğretim Okulu'nun açılışını öğrencilere yaptırdı. Açılış sonrası TOÇEV tarafından hazırlanan piyes öğrenciler tarafından beğeniyle izlendi. Ayrıca, okulun onarımında emeği geçenlere Vali Nevzat Turhan tarafından plaket verildi.

..
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2008 Cumartesi 16:17:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
büşra dall IP: 81.213.239.xxx Tarih : 11.07.2008 11:16:49

köydekilere selamlar orada çok akrabam var daha doğrusu benim sülalem orda