25
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

Organ mafyası şüphesi

Kilis'te, yüzmek için gittikleri derede bir araca zorla bindirilerek kaçırılan 5 çocuk, yaklaşık 45 dakika alıkonulduktan sonra serbest bırakıldı. 

Edinilen bilgiye göre, Kilis-İslahiye Karayolu üzerindeki Güneşli Köyü Sabun Suyu mevkiinde çadırda yaşayan tarım işçisi ailelerin çocukları Mehmet Kütüz (14), Cebrail Demir (12), Erol Demir (13), Yakup Polat (11), Musa Cecan (6), Sedat Ülger (8) ve Barış Demir (7), aşırı sıcaktan bunalarak, yüzmek için çadırlarına 1 kilometre mesafede bulunan dereye gitti. Çocuklar derede yüzerken, yanlarına bir süre sonra gri renkli bir cip yanaştı. Plakası tespit edilemeyen araçtan inen 2 kişi, Cebrail Demir, Yakup Polat, Musa Cecan, Sedat Ülger ve Barış Demir'i zorla araca bindirerek kaçırdı. Şahısların elinden kaçarak kurtulan Mehmet Kütüz ile Erol Demir, durumu ailelerine bildirdi. Bunun üzerine aileler, olayı jandarmaya haber verdi. 

Polis ve jandarma, ailelerin ihbarı üzerine Kilis-İslahiye Karayolu ile Kilis-Gaziantep Karayolu başta olmak üzere köy yolları ve ilçe yollarıyla şehir merkezinde uygulama noktaları oluşturdu. Polis ve jandarmanın yollarda uygulama yaptığını gören şahıslar, yakalanacaklarını anlayınca, yaklaşık 45 dakika alıkoydukları çocukları çadırlarına 5 kilometre uzaklıkta serbest bıraktı. "Sizi kaçırdığımızı kimseye söylemeyin" diyerek çocukları tehdit eden şahıslar, daha sonra kayıplara karıştı. Serbest bırakılan çocuklar yürüyerek ailelerinin yanına giderken, jandarma çocukların ifadesini aldı. 

Kimseyle problemleri olmadığını söyleyen tarım işçisi aileler, "Biz Şanlıurfalı'yız. Kısa süre önce buraya geldik. Çocuklar organ mafyası tarafından veya başka amaçla kaçırılmış olabilir. Jandarma gerekli soruşturmayı sürdürüyor" dedi.
Çocuklar yaşadıklarını korku içerisinde anlatırken, jandarma olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.
.
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2006 Pazartesi 17:20:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?