26
Mayıs
2024
Pazar
KİLİS

Ormancılara iş güvenliği semineri

ORMAN İŞLETME PERSONELİNE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Kilis İl Müdürlüğü tarafından Orman İşletme Müdürlüğü'nde görevli personele orman yangınları ile mücadele çalışan 61 kişiye iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verildi.

İŞKUR Kilis İl Müdürlüğü tarafından Gaziantep, Kilis ve İslahiye'de gerçekleştirilen seminerlerde iş sağlığının ve güvenliğinin önemi hakkında bilgiler verildi.

Kilis Orman İşletme Müdürlüğü'nün Martavan'da bulunan bürosunda gerçekleştirilen seminere Kilis İl Orman İşletme Müdürü Köksal Kaya ve İŞKUR Kilis İl Müdürü Ahmet Özçil'in yanı sıra Kilis Orman İşletme Müdürlüğü'nde görevli olan çalışanlar katıldı.

İş Sağlığı ve Eğitimi seminerinde bir konuşma yapan İŞKUR Kilis İl Müdürü Ahmet Özçil, İş kanunu gereğince Ormancılık çalışmaları ve orman yangınları ile mücadele ekibinde çalışan 61 personele iş sağlığı ve güvenliği eğitimini vermenin heyecanını yaşadıklarını belirtti.

Özçil, "Kilis il sınırları içerisinde yaşanan Orman yangınlarının giderilmesinde ve mücadele faaliyetlerinde büyük rol alan personelin daha sağlıklı ve daha güvenli çalışmaları için bu yapılan seminerlerin önemli rol oynadığını vurguladı.

Seminerde Ormancılık çalışmalarında ve orman yangınlarında görev yapan personele İş Sağlığı ve Güvenliğinin Önemi, İş Kazaları ve Meslek Hastalıkları, İş Kazalarının Unsur ve Nedenleri, Kazaları Önlemenin Yolları, İş Sağlığı ve Güvenliği ile İlgili Hukuki Sorumluluklar hakkında çalışanlara bilgi veren İş Kur Kilis İl Müdürü Özçil, seminerde emeği geçen herkese ve katılımcılara ayrıca teşekkür ettiğini bildirdi.

İş sağlığı ve Eğitim uzmanı Serhat Bulut, tarafından katılımcılara iş sağlığı ve güvenliği eğitimi hakkında gerekli olan bilgiler verildi.

Katılımcılara uygulamalı olarak derslerin verildiği seminerde Kilis Orman İşletme Müdürlüğü personeli, böyle bir eğitimi almaktan dolayı mutlu olduklarını, ayrıca hassas olan bu konuda bilinçlendiklerini ve daha iyi tecrübe sahibi olduklarını ifade ettiler.

Yapılan seminerin sonunda ise Kilis Orman İşletme personeline sertifikaları İş Kur Kilis İl Müdürü Ahmet Özçil ve Kilis Orman işletme Müdürü Köksal Kaya tarafından verildi.

ORMAN İŞLETME PERSONELİNE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
ORMAN İŞLETME PERSONELİNE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
İHA
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2010 Salı 18:01:02
Güncelleme :14 Temmuz 2010 Çarşamba 09:48:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?