24
Mayıs
2024
Cuma
KİLİS

ÖSYM Başkanı Yarımağan memleketi Kilis'te

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, memleketi Kilis'e geldi. Yarımağan, yeni kurulan 7 Aralık Üniversitesi'ni gezdi.


Kilis'te, doğduğu evi ziyaret ettikten sonra büyüdüğü mahalleyi gezen ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, anılarını tazeledi. Yarımağan daha sonra Kilis Valisi Nevzat Turhan'ı makamında ziyaret etti.


ÖSYM Başkanı, yüksek okullar ile ilgili olarak bir toplantıya katılmak üzere Gaziantep'e geldiğini belirterek, "Gaziantep'e gelmişken doğduğum, büyüdüğüm ve okuduğum Kilis'e geldim. Yaklaşık 20 yıldır memleketime gelemiyordum. Bu vesile ile yeni kurulan Kilis 7 Aralık Üniversitesi'ni gezeceğim. Kilis'e üniversite kurulması gerçekten bizleri çok memnun etti. Bizim çocukluk dönemimizde okumak çok zordu. Okuyacak okul sayısı azdı. Ben ilkokulu 2 ayrı okulda bitirdim. Kilis'ten 12 yaşında okumak için ayrıldım" dedi.


Yarımağan, Kilis'in 20 yıl içerisinde çok değiştiğini belirterek, "İnanın bu kadar değişiklik beni şaşırttı. Kilis tarihi dokusunu kaybetmemiş, bunu oturduğumuz mahalleyi gezdiğim zaman fark ettim. Uzun süreden beri dışarıda olmamıza rağmen hala aynı mahalle ve sokakta oturduğumuz insanlar ile karşılaşmak, eski günleri konuşmak çok güzel. Bir daha Kilis'e gelmek için 20 yıl beklemeyeceğim. Kısa bir süre sonra tekrar geleceğim" diye konuştu.


Kilis Valisi Nevzat Turhan, Yarımağan'ı Kilis'te ağırlamaktan onur duyduklarını belirterek, "Sayın Yarımağan'a Kilis Üniversitesi ile ilgili bilgiler verdim. Bundan sonra yapacaklarımızı anlattım, Kilis'in sorunlarını konuştuk. Kendisinde Kilis'e olan sevgi hiç eksilmemiş. İlimize geldiği için kendisine teşekkür ediyorum" dedi.


ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, daha sonra Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükrü Karataş ve diğer yetkililerle birlikte üniversiteye giderek incelemelerde bulundu. Yarımağan'ın, öğle saatlerinde Kilis'ten ayrılacağı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2007 Çarşamba 12:35:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mahmut türkoğlu IP: 88.238.72.xxx Tarih : 17.07.2007 23:15:02
hemşerim tek kelimeyle seninle gurur duyuyoruz saygılar....(Mahmut Türkoğlu)