25
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

'Oturulamaz' raporlu binada kamu hizmeti

Kilis Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü yıllar önce "oturulamaz" raporu verdiği binada hizmet vermeye devam ediyor.

Kilis’in 1996 yılında il olmasından sonra bina arayışına giren Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü’ne daha önce aynı kurumun "oturulamaz" raporu verdiği eski gümrük binası tahsis edildi. Duvarlarında büyük çatlakların olduğu binada o günden bu yana hizmet vermeye devam eden Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü yeni hizmet binası arayışına girdi.

İl Bayındırlık ve İskan Müdürü Erhan Kubilay’dan bina hakkında bilgi alan Vali Aslan Kütükçü, "Yeni bir vilayetiz yeni olduğumuz için de eski binaları kullanmak zorunda kalıyoruz. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’na tahsis edilen bu bina her ne kadar kullanılması mümkün olmasa da burada çalıştırmak mecburiyetinde kalıyoruz. Bir anlamda da can güvenliğini hiçe sayarak çalışmak zorunda kalıyoruz. Yeni binalara ihtiyaç var. Bu kurumumuza yeni bir hizmet binası temin etmek için girişimlerde bulunduk. Kendi hizmet binasına "oturulamaz" raporu veren Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü’ne Özel İdare olarak devraldığımız inşaatı devam eden İl Sağlık Müdürlüğü hizmet binasının bir katını vererek sorunu çözmek istiyoruz. Kilis’te kamu kurum ve kuruluşlarının binalarının bir kısmı dar, küçük ve eski. Devletin verdiği imkanlar ölçüsünde bir kısmının yenisi yapılıyor" dedi.

İnönü Caddesi üzerindeki Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü hizmet binasının eskiden gümrük binası olarak kullanıldığını kaydeden Kütükçü, "Gümrük Müdürlüğü hizmet binası Öncüpınar Sınır Kapısı içerisine taşındığı için bu bina kullanılmıyordu. Kilis’in 1996 yılında il olmasından sonra kamu kuruluşlarının hizmet binası sıkıntısı çekmesi üzerine eski Gümrük Müdürlüğü binası Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü’ne tahsis edilmiş ancak buraya aynı kurum tarafından "oturulamaz" raporu verilmiştir. Kısa süre sonra Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü yeni binasına geçmiş olacaktır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2005 Cumartesi 11:07:08
Güncelleme :27 Nisan 2005 Çarşamba 11:30:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?