26
Mayıs
2024
Pazar
KİLİS

Özürlülerin yüzü SODES'le gülecek

ÖZÜRLÜLERİN YÜZÜ SODES İLE GÜLECEK

İl Özel İdaresi tarafından desteklenen Özürlüler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyelerinin yararlanacağı 5 ayrı Sosyal Destek Programı (SODES) projesinin uygulanmasına başlandı.

Kilis Özürlüler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nde gerçekleştirilen törene Vali Yardımcısı Eren Arslan, Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Ali Eryılmaz, İl Emniyet Müdürü Kadir Esir, AK Parti Kilis İl Başkanı Ahmet Salih Dal, Özürlüler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Baştürk, özürlüler, bazı sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Özürlüler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Baştürk, yaptığı konuşmada, hedeflerinin Kilis'te yaşayan tüm özürlüleri bir araya getirmek ve onların sosyal hayata atılmaları ve toplum ile iç içe yaşamalarını sağlamak olduğunu belirterek, "Yakın zamana kadar çok küçük bir mekanda hizmet vermeye çalışan derneğimiz, Belediye Başkanımız Mehmet Abdi Bulut'un yardım ve katkıları ile işte gördüğünüz bu güzel mekan vakıflar idaresinden kiralanmak suretiyle Belediye Meclisi kararı ile derneğimize tahsis edilmiştir. Bizler de bu güzel mekanın derneğimize tahsis edilmesini fırsat bilerek Valilik makamına yapmış olduğumuz ziyaretlerde gündeme getirerek, SODES kapsamında özürlüler için kabul edilmiş olan 5 adet projenin derneğimiz binasında tatbik edilmesine karar verilmiştir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Ali Eryılmaz ise yaptığı konuşmada, Özel İdare olarak özürlüler için hazırlanan projeye destek verdiklerini belirterek, "Hazırlanan ve kurumumuz tarafından desteklenen 5 proje gerçekten önemlidir. 17 bin TL bütçeli kendi galoşumu kendim üretmek istiyorum. 40 bin TL bütçeli internet kafe işletmeciliği, 15 bin 550 TL bütçeli bir nota bir ses, 13 bin TL bütçeli spor kompleksi ve 6 bin 550 TL bütçeli boncukların dili projeleri hayata geçecek. Özürlü kardeşlerimiz için gerek SODES gerekse Avrupa Birliği (AB) hibe projeleri gerekse GAP projelerinden yararlanmaları için elimizden geleni yapmaya hazırız. Özürle kardeşlerimizin meslek edinmeleri bizim için çok önemlidir" diye konuştu.

Vali Yardımcısı Eren Arslan da, SODES projesi kapsamında uygulanacak 80 proje için 6 milyon TL ödenek geldiğini ifade ederek, "Özürlüler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin 5 projesi geçti. Bu projelerin desteklenmesi İl Özel İdaresi tarafından yapılıyor. Özürlü arkadaşlarımızın bu tür projeleri hazırlayarak, meslek edindirme kusurları başta olmak üzere bir çok alanda çalışabilirler. Valilik olarak her türlü desteği imkanlar ölçüsünde vermeye hazırız. Yarın kimin özürlü olmayacağının garantisi var. Hepimiz özürlü olabiliriz. Biz özürlü kardeşlerimizi kendimizden ayrı görmüyoruz. Özürlü kardeşlerimiz için 5 ayrı proje için 92 bin 100 TL ayrıldı" dedi.

Daha sonra özürlülere spor malzemeleri dağıtımı yapıldıktan sonra 5 ayrı projesinin açılışı yapıldıktan sonra projeler start aldı.

ÖZÜRLÜLERİN YÜZÜ SODES İLE GÜLECEK
ÖZÜRLÜLERİN YÜZÜ SODES İLE GÜLECEK
ÖZÜRLÜLERİN YÜZÜ SODES İLE GÜLECEK
ÖZÜRLÜLERİN YÜZÜ SODES İLE GÜLECEK
ÖZÜRLÜLERİN YÜZÜ SODES İLE GÜLECEK
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2009 Salı 09:42:02
Güncelleme :27 Ekim 2009 Salı 12:28:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?