18
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

PKK'dan kaçıp teslim oldu

Babasının katilini bulmak için katıldığı terör örgütü PKK'dan kaçarak Suriye'den Türkiye'ye geçerek teslim olan terörist, tutuklandı.

Telefonla Jandarma 156'yı arayan F.A.'nın (24) PKK'lı olduğunu ve pişmanlık yasasından yararlanmak için teslim olacağını belirtmesi üzerine Suriye sınırındaki Çerçili köyü yakınlarında giden güvenlik güçleri, F.A'yı teslim alınmasından sonra ifadesine başvurulan F.A. daha sonra adliyeye sevk edildi. F.A. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanırken, F.A'nın Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülen soruşturma kapsamında ifade vermek için Diyarbakır'a gönderileceği öğrenildi.

F.A'nın ifadesinde, "1994 yılında İstanbul'da otobanda babam Fevzi Aslan öldürüldü. Yıllarca babamın kim tarafından öldürüldüğünü öğrenmek için çalıştık. Dicle Üniversitesi'nde okurken bana babamın katilini örgütün bileceğini söylemeleri üzerine ideolojik olarak tasvip etmeme rağmen 2008 yılında Haftanin Kampı'na katıldım. Burada kısa bir siyasi eğitim aldıktan sonra Kandil'e gittim. Burada siyasi eğitim aldım. Yapı gereği insan öldürülmesine karşıyım. Örgütün yaptıkları katliamları tasvip etmediğim için Suriye'den Türkiye'ye gelerek teslim oldum. Çok pişmanım" dediği öğrenildi.

Pişmanlık yasasından yararlanmak için teslim olan F.A'nın ailesinin Diyarbakır'da ikamet ettiği ve maddi açıdan herhangi bir sıkıntı yaşamayan ailenin çevrede tanındığı öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2011 Pazartesi 18:02:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?