26
Mayıs
2024
Pazar
KİLİS

Protokol halkla bayramlaştı

Kilis'te protokol üyeleri, bayramlaşma töreninde vatandaşlarla bir araya geldi.

Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen bayramlaşma törenine, Kilis Valisi Nevzat Turhan, Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay Mehmet Kadan, Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Bingöl, Adalet Komisyonu Başkanı Şimşek Küyük, Kilis İl Emniyet Müdürü Süleyman Nuri Özhan, Kilis İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Tanırıaşıkı, vali yardımcıları ve daire amir ve müdürleri, siyasi parti il ve ilçe başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

Vali Turhan, Kurban Bayramı'nın özel bir anlamı olduğunu belirterek, "Birlik beraberlik içerisinde Kurban Bayramı'nı idrak ediyoruz. Kesilen kurbanların derileri Türk Hava Kurumu tarafından toplanıyor. Kilisliler, her zaman derilerini THK'ya veriyorlar. Bizde deri toplama işlemlerinde sıkıntı olmaması için THK'ya her zaman yardımcı oluyoruz. Yarın 21 bin kişi, yakınlarıyla bayramlaşmak için dost ve kardeş olan Suriye'ye yakınlarının yanına gitmeye başlıyor. Vatandaşlarımızın Suriye'ye geçişleri sırasında herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için tüm tedbirleri almış bulunuyoruz" dedi. 

Kilis Belediye Başkanı Bulut ise, Kilislilerin birlik ve beraberlik içinde olması gerektiğini ifade ederek, "Ben yeniden aday olsam da olmasam da 29 Mart 2009 tarihine kadar belediye başkanıyım. Siyasi ortamı germenin alemi yok. Kimse siyasi ortamı gerip de birbirine çamur atmasın, yapılmayacak vaatlerde bulunmasın. Herkes yapabileceğini söylesin, yarın tekrar herkes yüz yüze bakacak. Birbirimizi kırmanın bir anlamı yoktur. 1980 yılı öncesinde gerginliğin nelere yol açtığını hepimiz biliyoruz. Tekrar o günleri yaşamamak istiyorsak, ortamı germememiz gerekiyor" diye konuştu. 

Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri ile vatandaşlar bayramlaştı. Daha sonra protokol üyeleri, Garnizon Komutanlığı, 2. Piyade Hudut Tabur Komutanlığı, Ceza ve Tutukevi, Hastane ve Kız Yetiştirme Yurdu'na ziyarette bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2008 Salı 15:03:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?