26
Mayıs
2024
Pazar
KİLİS

PTT hizmet kalitesini artırıyor

PTT Kilis Başmüdürü Mustafa Açıkel, kuruluşundan bugüne kadar hizmeti, kaliteyi, güveni ön plana çıkaran PTT'nin, 168 yıldır her şartta kesintisiz vatandaşa hizmet götürdüğünü söyledi. 

Açıkel yaptığı açıklamada, PTT çalışanların, her türlü zorluğa ve güçlüğe göğüs gererek, kurumun göğsünü kabartarak bugünlere taşıdıklarını belirtti. Açıkel, "Sürekli yeniliğe açık dinç, dinamik, güvenli, kaliteli, kolay ve ekonomik bir hizmet sunumuyla, hizmeti prensip edinen kurumumuz en üst kademedeki görevlisinden, en alt kademedeki çalışanına kadar hizmeti bir amaç olarak görmüşlerdir. 

Genel Müdürlüğümüz çalışanlarından, en alt kademede hizmet üreten personeline kadar, PTT'yi layık olduğu yere ulaştırmanın azim ve iradesiyle yeni hizmet türlerinde buluşarak, hüsnü kabul görmesi arzumuzdur. Her türlü kayıtlı posta gönderilerinin kabul, sevk, dağıtım-teslim işlemlerinin otomasyon ortamında yapılması, gönderilerin hangi aşamada olduğunun göndericiler tarafından ptt.gov.tr 'den barkot numarası girilerek gönderilerini izleyebilme imkanına kavuşturulmuştur. Ziraat Bankası dışında bütün bankaların kredi karları tahsilatı, TEDAŞ, Bağ-Kur prim borcu tahsilatı, Turkcell, Telsim, Woodefon ve Avea kontör
yükleme işlemleri, ev-işyeri telefonları, Turkcell, Telsim, Woodefon ve Avea faturaları tahsilatları yapılmaktadır" dedi. 

Başbakanlığa ait, eğitim, süt parası ödemeleri, 2022 sayılı kanuna göre aylık alanlar ve Başbakanlık SYDV'nın sakatlık ve malullük maaşı ödemlerinin yapıldığını da hatırlatan Açıkel, şöyle devam etti:
"Bütün bu hizmetlerin yanında PTT Koli Kargo hizmetini de öne çıkararak Genel Müdürlüğümüz ve Genel Müdürlüğümüzden onay alınmak suretiyle taşra teşkilatlarımız kanalıyla birçok kurum ve kuruluşlarla anlaşma yapılarak, koli-kargolarını taşıma görevini üstlendik. PTT Genel Müdürlüğümüz birçok Genel Müdürlüklerle anlaşarak; Genel Müdürlükler ve taşra teşkilatlarındaki koli-kargolarını taşıma görevini PTT vasıtasıyla taşınmasını tercih etmişlerdir. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı'nın Acele Posta Gönderileri'ni, Türk Telekom A.Ş. Genel Müdürlüğü'nün kolileri, Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü, Kızılay Genel Müdürlüğü ve taşra teşkilatlarına ait kolilerinin kabul-teslim ve taşınmasını üstlenmiştir. E-Telgraf hizmetini getirerek müşterilerimizin PTT'ye gelmeden internet ortamında tebrik, temenni, taziye mahiyetindeki telgraflarını çekebilme imkanını getirerek, hizmeti vatandaşımızın ayağına götürdüğü gibi, PTT Kargo da bir çığır açarak 169 Nolu telefon hattı tesis ederek
"PTT kargo size bir telefon kadar yakın" sloganıyla; şehir içi ve şehirler arası kolilerinizin konutunda kabulünün sağlanarak, konutunda teslim etme imkanına kavuşturulmuştur."

iha
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2009 Perşembe 14:15:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?