25
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

Refüj çalışmaları son hızla sürüyor

Kilis Belediyesi tarafından hazırlanan proje ile Türkiye-Suriye Bölgeler Arası İşbirliği Programı çerçevesinde yapımına başlanılan, Öncüpınar Gümrük yolu ile bağlantı yolları kapsayan 10 bin 700 metrelik refüj döşeme çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, bir kentin şehre girerken algılanmasının oldukça önemli olduğunu söyledi.

Bulut, "Kent girişleri şehirlerin saygınlık alanları olmaktadır. Kente ilk gelen kişinin şehirle ilgili ilk izlenimlerini burada edindiğini bilinmektedir. Kilis'in Gaziantep tarafından giriş yoluna bulvar ve refüjler yapıyoruz. Buraları ışıklandırılması ve ağaçlandırılmasıyla birlikte modern bir görünüme kavuşturacağız. Yine aynı şekilde, Öncüpınar Gümrük kapısından giriş ve çıkış yapan yolcuların da modern bir görünümle karşılaşabilmeleri açısından, refüjlerle birlikte ağaçlandırılıp ışıklandırılarak güzel bir görünüm elde etmiş olacağız. Çevre yolunu daha önce kendi imkanlarıyla İl Jandarma Komutanlığı önünden, Hastane Kavşağına kadar, Alaaddin Çaycı Parkı’ndan Elbeyli Kavşağı’na kadar orta refüj çalışmalarını tamamladık. Bu alanda yüksek aydınlatma ile birlikte ağaçlandırma işlemlerinin de tamamladık. Türkiye Suriye Bölgeler Arası işbirliği programı çerçevesinde başlatılan çalışmalar ise, Şehit Polis Alaaddin Çaycı Park kavşağından, Hastane Kavşağı’na kadar tamamlandı. Hastane Kavşağı’ndan, Öncüpınar Gümrük Kapısı'na kadar olan yolda çalışmalar halen devam etmektedir" dedi.

.
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2008 Çarşamba 14:23:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?