26
Mayıs
2024
Pazar
KİLİS

Sağlığa reform damgası

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kilis milletvekili Hasan Kara, AK Parti iktidarı döneminde 6 yıl içerisinde sağlık alanında reformlarının damgasını vurduğunu söyledi.

Milletvekili Kara, yaptığı açıklamada, tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutlayarak, hükümetin uyguladığı politikaların sağlıkta reform niteliği taşıdığını ve vatandaşlar ile doktorların memnun olduğunu ifade etti.

Çağdaşlaşmanın en önemli göstergelerinden birisinin de, sağlıkta yeni düzenlemelere gitmek, aksayan ve sisteme uymayan birimleri uyumlu hale getirmek olduğunu vurgulayan Kara, "Bu alanda sağlık ocaklarına yeni bir düzen verilmek amacıyla otomasyon sistemine geldi. Kilis'e modern bir hastane yaptırdık. Vatandaşlar artık sosyal güvencesine bakılmaksızın tüm hastanelerden yararlanabiliyor. Sen yeşil kartlısın, sen Bağ-Kur'lusun, sen Emekli Sandığı'na dahilsin gibi bir yaklaşım ortadan kaldırılarak, isteyen istediği hastaneye veya sağlık kurumuna gidip tedavisini yaptırabiliyor. Bizim iktidarımızdan önce böyle miydi? İnsanlar hastane köşelerinde perişan oluyorlardı. Hekimler açısında da maddi açıdan büyük imkanlar getirdik. Vatandaşına en iyi sağlık hizmetini sunmayı hedef edinen AK Parti hükümetinin, doktor sayısının artırılması için büyük çaba sarf ediyoruz. Tıp alanında bu gelişmeler yaşanırken, vatandaşlarımıza kolay, erişilebilir ve etkili sağlık hizmeti sunabilmek için en büyük görev başta doktorlar olmak üzere tüm sağlık çalışanlarına düşmektedir. Bu doğrultuda; Türk hekimi, dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmiş, büyük kabiliyet örneği göstererek mesleki bilgisini ispatlamış, gelmiş-geçmiş ve halen yaşamakta olan üyeleriyle, insanlığa ve özellikle de milletine olan borcunu ödemiştir. Kendi kabuğunda kalmadan, ülkesinin sorunlarıyla bizzat ilgili olmuştur. Çağdaş devlet olmanın bir gereği olarak güzel yurdumuzun her köşesine, sağlık hizmetleri götürülmüş, Türk tıbbı dünyadaki tüm gelişmeleri anında takip edebilecek düzeye çıkarılmıştır. Bugün, tıp dünyasında ulaştığımız düzey sevindiricidir, ancak bununla yetinmemeli daha geliştirilmeli, sağlık hizmetleri yaygınlaştırılırken aynı zamanda niteliği de yükseltilmelidir" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Mart 2009 Cuma 12:28:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?