25
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

Şahin ve İhsanoğlu konteyner kentte

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin ile İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri İhsanoğlu, Suriyelilerin barındığı Kilis'teki konteyner kenti ziyaret etti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, Suriyelilerin barındığı Kilis'teki konteyner kenti ziyaret etti.

Kilis programı kapsamında Suriye sınırında kurulu Öncüpınar Konteyner Kenti'ne gelen Şahin ve İhsanoğlu'nu, Suriyeli iki çocuk karşıladı. Çocuklarla bir süre sohbet eden Şahin ve İhsanoğlu, çocukların ellerinden tutarak geziye devam etti.

Kenteyner kent içindeki Selam Ana Okulu'nda eğitim gören çocukları ziyaret eden Şahin ve İhsanoğlu, oyuncak hediye ettikleri çocuklarla bir süre sohbet etti. Çocukların mini konserini dinleyen ikili, daha sonra Türkçe eğitim merkezini gezdi. Burada Türkçe öğrenen Suriyelilerle görüşen Şahin ve İhsanoğlu, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Suriyeli öğrenciler İstiklal Marşı'nı okudu, bir çocuk da Karadeniz yöresine ait "Divane aşık gibi" isimli türküyü söyledi. Sosyal tesiste eğitim alan kursiyerlerle de sohbet eden Şahin'e, Suriyeli kadınlar işledikleri bir şal ve ay-yıldız armalı yastık hediye etti.

Konteyner kent gezisine Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Koordinatör Vali Veysel Dalmaz, AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, AK Parti Kilis Milletvekilleri Fuat Karakuş ve Ahmet Salih Dal ve Kilis Belediye Başkanı Abdi Bulut da katıldı.

Bakan Şahin ve İİT Genel Sekreteri İhsanoğlu, daha sonra basına kapalı olarak engelli yaşam merkezini ziyaret etti. 

AA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2013 Pazartesi 11:16:15
Güncelleme :2 Aralık 2013 Pazartesi 16:43:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?