19
Mayıs
2024
Pazar
KİLİS

Sahte metal Euro darphanesi

Kilis'te, sahte metal euro basarak piyasaya sürdüğü iddia edilen 10 kişi polis tarafından gözaltına alınırken, sahte euro basan makinelere el konuldu.

Kilis İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda; A.G. isimli şahsın liderliğinde A.E., A.B., M.Ş., E.E., C.T., A.Ö., M.U.V., N.D. ve F.E. isimli şahısların "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgütün faaliyeti çerçevesinde sahte euro basmak ve piyasaya sürmek" suçu işlediklerine dair bilgi alındığı ve "Çember" adlı planlı ve projeli çalışmalar başlatıldığı belirtildi. Açıklama, "Örgüt lideri A.G.'nin
basmış olduğu sahte madeni euroları turistik bölgelerde bulunan örgüt üyelerine piyasaya sürmeleri için götüreceğinin tespit edilmesi üzerine, konuyla ilgili nöbetçi Cumhuriyet Savcılığı'ndan alınan arama kararına istinaden şahısların yakalanması için bilgi verilmiş ve operasyon başlatılmıştır. Yapılan operasyonda; örgüt lideri A.G. 4 ayrı poşet içerisinde 2003 adet sahte madeni 1 euro ile yakalanmış, olaya müteakiben sahte madeni 1 euroların basımının yapıldığı basım imalathanesi de ele geçirilmiştir.

Soruşturma kapsamında örgüt üyelerinden M.Ş. ilimizde A.B. ve A.E. Gaziantep ilinde, E.E., C.T., M.U.V., N.D. ve F.E. ise Antalya ilinde yakalanmış, Antalya'da yakalanan N.D.'nin ikametinde ise yine 25 adet sahte madeni euro ele geçirilmiştir. Gaziantep ve Antalya'da yakalanan örgüt üyeleri ilimize getirilmiştir. Adli tahkikat Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından yürütülmektedir" denildi.

Olayla ilgili gözaltına alınan 10 kişinin, emniyetteki ifadelerinin alınmasından sonra adliyeye sevk edildiği öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 21 Mart 2008 Cuma 14:39:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?