26
Mayıs
2024
Pazar
KİLİS

Sapkanlı Göleti'nde çalışmalar başladı

KİLİS SAPKANLI GÖLETİ'NDE ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kilis milletvekili Hasan Kara, Sapkanlı Göleti'nde çalışmaların başladığını söyledi.

Milletvekili Kara yaptığı açıklamada Kilis'in, içme ve sulama suyu konusunda büyük mesafeler kaydettiklerini belirterek, "Kürt dağı diye tabir edilen bölgede yaşayan vatandaşlarımızın yararlanacağı Sapkanlı Göleti'nin ihalesi daha önce yapılmıştı. İhaleyi Kamu İhale Kurumu (KİK) onaylanmasından sonra Akbaş Proje Şirketi çalışmalarına başladı. 1 yıl içerisinde Sapkanlı Göleti'nin bitirilmesi planlanıyor. Sapkanlı Göleti'nin bulunduğu yörede yaşayan vatandaşlarımızın büyük bir eksikliği Sapkanlı Göleti'nin yapılması ile birlikte giderilmiş olacak. Afrın Barajı ile ilgili çalışmalar sürüyor. Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından etüd çalışmaları yapılıyor. Afrın Barajı'nın kurulacağı yerde 10 tane temel sondaj çalışmaları bu ay içerisinde tamamlanacak. İnşallah bu barajın da temelini atarak, hem Musabeyli ilçesi hem de Kilis'in sulama suyu ihtiyacında büyük mesafe kat edeceğiz. Afrın Barajı'nın üst tarafı Sabuncuyu Barajı alt tarafı ise Sulama Barajı olarak kullanılacak. Böylece Afrın Barajı iki amaçlı kullanılacak. Hem sulama hem ise Kilis merkezin içme suyu sorununu çözecek. Bunun yanında yine bu bölgede sulu tarım yapılması için sulama kanalları için bu yıl içerisinde ihale yapılacak. Sapkanlı Göleti'nin bitirilmesinin ardından bu bölgedeki köyler sulu tarıma geçecek. Afrın Barajı'nın da tamamlanması ile birlikte sulu tarıma geçilecek. Elbeyli ilçesindeki araziler bilindiği üzere Kayacık Barajı'ndan besleniyor. Buradaki araziler de sulu tarıma geçiyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2010 Çarşamba 13:17:01
Güncelleme :15 Nisan 2010 Perşembe 00:42:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hasan bozkurt IP: 88.227.31.xxx Tarih : 15.04.2010 22:49:50

ben hasanceli köyünde oturuyorum bu barajın yapılmasının başlanmasına emeği geçen bütün insanlardan özellikle akp li arkadaşlardan allah razı olsun . memleketimize hayırlı olsun .sn . vekilimize ve parti teşkilatına başarılar.daha önceki siyesetçiler sadece laf üretti iş değil................neyse.durmak yok yola devam