19
Mayıs
2024
Pazar
KİLİS

Seçim çalışmalarına start verildi

Kilis Yerel Yönetimler Derneği Başkanı M. Fatih Mercimek, yaklaşan mahalli seçimlerle siyasi bir hareketlilik yaşandığını söyledi.

Mercimek, mahalli idarenin o çevrede hizmeti vatandaşa ulaştıracak kişilerle hizmetin yapılacağı merkez demek olduğunu belirtti. Mercimek, "Mahalli seçimler yerel yöneticileri seçmenin ötesinde o ilin kimler tarafından yönetileceğini belirleyeceği gibi geçen 5 yıl içerisinde görev başında olanlar içinde güven oylaması anlamındadır. Seçimlerde öncelik İl Belediye Başkanlığı ekseninde önem kazanmakla sırası ile İlçe Belde Belediye Başkanlığı, İl Genel Meclis üyeliği, Belediye Meclis üyeliği, Köy ve Mahalle Muhtarlığı olarak sıralanır. Mahalli seçimler o bölgede yaşayan vatandaşların sorunları, köyünün mahallesinin sokağını işyerini ikametinin düzeni ile bire bir ilgili olacaktır. Bu seçimde yapacağımız tercihler ülkemizden çok öncelikle kendi yaşamımızı etkileyecektir. Seçeceğimiz kişiler bizlerin aynası olacaktır. Kısır çekişme suni gündem bize bir şey kazandırmayacağı gibi benim partim, benim akrabam benim adamım düşüncesi de bir şey kazandırmaz. Köyümü, mahallemi, beldemi şehrimi, kim daha iyi yönetir, bana hizmeti kim getirir, beni yarınlara kim taşır diyerek elini vicdanına koyup ona göre oy verme düşüncesine sahip olalım. Adaylardan yapacakları hizmetleri, projelerinin neler olduğunu ve projelerinin kaynağını nasıl temin edeceklerini geçmiş dönemde yapılan hizmetler de gördüğünüz eksiklikleri, bu eksikliklerin nasıl giderileceğini kentleşme yolundaki hedeflerinin neler olduğunu sorgulayalım. Şehrine halkına vatanına milletine hayırlı ve doğru hizmet edecek donanımlı bilgili eğitimli insanlara ihtiyaç vardır. Plan, proje ufku ve vizyonu olmayanların iş başına gelmesi bir beş yılın heba olması demektir oysa bizim kaybedecek bir günümüz bile yoktur. Bu düşüncelerle, aday olan ve aday olma cesareti gösteren tüm hemşehrilerimizi Kilis Yerel Yönetimler Derneği olarak kutluyoruz" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2009 Pazartesi 13:43:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat çavuş uğurlu IP: 88.252.162.xxx Tarih : 5.01.2009 21:13:39

umarım ğüzel kilis imiz için en iyisi olur ...ve kilis i gercekten seven bir vatadasımız başa ğecer.. ayrıcaKilis Yerel Yönetimler Derneği nede bu güzel açıklamadan dolayı teşekkürlerimizi sunarım