25
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

Şehit ve gazi ailelerine yüzde 50 ucuz su

Kilis Belediye Meclisi, şehit aileleri, gazi ve gazi ailelerine suyun yüzde 50 ucuz verilmesini kararlaştırdı.


Kilis Belediye Meclisi, belediye salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut ve meclis üyeleri katıldı. Gündemdeki konuların görüşüldüğü toplantıda verilen bir önerge ile şehit aileleri, gazi ve gazi ailelerine suyun yüzde 50 ucuz verilmesi oy birliği ile kabul edildi.


Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, ülkesi ve bayrağı için şehit olan veya gazi olan Kilislilere içme suyunun yüzde 50 ucuz verilmesi gerektiğini belirtti. Bulut, "Şehit aileleri ve gazilerimiz ve gazi ailelerimiz bizler için çok önemlidir. Bu vatan uğruna canlarını seve seve vermiş bu insanların yakınlarına, yine aynı bağlamda gazi olmuş elini, ayağını, gözünü kaybetmiş, vücudundan bir şeyleri bu ülke için vermiş gazilerimiz ve ailelerine suyun yüzde 50 oranında ucuz verilmesini teklif ediyorum. Engellileri de düşünmek zorundayız. Mevzuatı inceleyelim, eğer uygun ise engellilere de yüzde 50 ucuz su verelim" dedi.


Bulut, şehir içme şebekesinin çok eski olduğunu kaydederek., "Bu şehrin içme suyu şebekesini yenilememiz gerekiyor. Şu anda bizim belediye olarak bunu yapmamız nerede ise imkansız. Maddi durumumuz meydanda. İller Bankası ile görüşerek, 10 yıl vadeli 3 yıl ödemesiz 5 milyon YTL'ye bu işi yaptırabilirsek bu sorunu çözeriz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2007 Pazartesi 18:17:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?