26
Mayıs
2024
Pazar
KİLİS

Şenliğe muhteşem final

ÜNİVERSİTE'DE ŞENLİKLER SONA ERDİ

Kilis 7 Aralık Üniversitesi'nde düzenlenen 2'inci Bahar Şenlikleri Umut Kaya ve Nurettin Rençber konserleriyle sona erdi.

Bu yıl ikincisi düzenlenen ve Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça'ya ithaf edilen 2'inci Bahar Şenlikleri'ne öğrenciler ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, gönüllerince eğlenen öğrenciler hep bir ağızdan söylenen şarkılara eşlik ettiler.

Bahar şenliklerinde sahne alan popçu Umut Kaya, Ben Seni Sevemedim, Mevsimler Geçerken, Mor Yazma gibi popüler şarkılarını seslendirdi.

Son gün sahne alan ve şenlik alanını dolduran yaklaşık 3 bin kişiyi söylediği türkü ve ezgilerle coşturan Nurettin Rençber, Kilis'te olmaktan mutluluk duyduğunu söyleyerek; sanatın ve sanatçının görevinin farklı kültürden insanları birleştirmek, kaynaştırmak olduğunu şarkıların, türkülerin ve ezgilerin de buna hizmet ettiğine dikkat çekti. Ağlama Yar, Ezo, Ay Düşünce gibi birçok türküyü kendine has yorumuyla okuyan sanatçıya konser sonunda, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulkadir Yıldız tarafından şilt takdim edildi.

Ayrıca Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Türer de organizasyonu başarı ile yürüten Piramit Yapım'a ve emeği geçenlere teşekkür ederek, bundan sonra düzenlenecek olan bahar şenliklerinin daha kapsamlı ve zengin içeriğe sahip olacağını ifade etti.

ÜNİVERSİTE'DE ŞENLİKLER SONA ERDİ
ÜNİVERSİTE'DE ŞENLİKLER SONA ERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2010 Cuma 11:01:05
Güncelleme :14 Mayıs 2010 Cuma 13:56:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?