19
Mayıs
2024
Pazar
KİLİS

Şenliklerde futbolcu sürprizi

Gaziantepsporlu futbolcular, Kilis 7 Aralık Üniversitesi'nin düzenlediği birinci Bahar Şenliklerine katılırken futbolcular, öğrenciler, öğretim elemanları ve personel tarafından büyük bir ilgi, heyecan ve coşkuyla karşılandı.

Söyleşinin yapılacağı salonu dolduran öğrenciler, köklü bir geçmişe sahip olan Gaziantepspor'un yerli ve yabancı futbolculardan oluşan renkli oyuncularını görmek ve yakından tanışmak için üniversite bahçesine akın ettiler. Gaziantepspor Basın Sözcüsü Mehmet Kızıl başkanlığında takım kaptan Bekir İrtegün olmak üzere Rodrigo Tabata, Armand Deumi, Erman Özgür ve Eduardo Pacheco'dan oluşan Gaziantepsporlu futbol kafilesi, alkış tufanı arasında konferans salonuna geçti. Salondaki söyleşi öğrencileri daha da
heyecanlandırdı. Özellikle yabancı futbolcularla yapılan söyleşiler ilginin artmasına neden oldu.

Gaziantepspor Kulübü Basın Sözcüsü Mehmet Kızıl'ın ağzından kaptan Bekir'in sözleşmesinin bu yıl dolduğunu öğrenen öğrenciler hep bir ağızdan dakikalarca, "Antep uşağı kaptan Bekir bizi bırakma" sözleriyle kaptanı alkışladılar. Kaptanın gemiyi terk etmemesi dileğini ısrarla sürdüren öğrenciler kaptanın ağzından henüz düşünme aşamasında olduğunu, Gaziantepspor'a bir vefa borcu olduğunu, Gaziantepspor'u şampiyonluğa taşımadan hiçbir yere gitme niyetinde olmadığını öğrendikten sonra Mehmet Kızıl'dan Bekir'i bırakmamalarını rica ettiler.

Mehmet Kızıl, birinci ligdeki Sivasspor'u örnek göstererek bir iki sene zarfında şampiyonlukların üç büyüklerden Anadolu takımlarına geçeceğini belirttikten sonra en fazla iki sene sonra Gaziantepspor'un şampiyon olacağını ifade etti. Kızıl, bu doğrultuda Gaziantepli ve Kilisli hemşehrilerinden Gaziantepspor'un maçlarına daha çok ilgi göstermelerini, desteklemelerini isteyerek bütün Gazianteplileri ve Kilislileri Gaziantepsporlu olmaya davet etti.

Kızıl, gelecek yıldan itibaren Kilis'ten ve 7 Aralık Üniversitesi'nden ücretsiz olarak Gaziantepspor maçlarına seyirci taşınacağını söyledi. Kızıl, şu andaki statlarının konumunun ve şartlarının yetersiz olduğunu, en kısa zamanda modern bir stat yapılacağını, yapılacak olan stadın Avrupa standartlarında olacağını, stadın etrafında gençlerin ve ailelerin dinlenebilecekleri, eğlenebilecekleri kafeteryalar olacağını, böylece maçlara ailecek gelmekten çekinen taraftarlarının huzurlu bir şekilde Gaziantepspor maçlarını izleme zevkine kavuşacaklarını belirtti.

Kilis 7 Aralık Üniversitesi'ndeki öğrencilerle Gaziantepspor'un gözde futbolcuları arasında yapılan samimi söyleşiden sonra öğrencilere Gaziantepspor formaları ve futbolcuların imzalamış oldukları futbol topları dağıtıldı. Gaziantepspor kafilesi daha sonra Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç'i makamında ziyaret etti.

Üniversite öğrencileriyle söyleşi sırasında üniversite tarafından kendilerine verilen hediyeleri çok beğendiklerini belirten Gaziantepsporlu futbolcular beraberlerinde getirmiş oldukları hediyeleri üniversite rektörüne takdim ettikten sonra rektör Prof. Dr. İsmail Güvenç'le bir süre sohbet ettiler. Kilis'i ve Kilisli Gaziantepsporlu taraftarlarını çok sevdiklerini söyleyen Mehmet Kızıl ve futbolcuları Kilis'e yaptıkları bu seyahatlerini asla unutmayacaklarını ve bir sonraki buluşmaya tüm futbolcularla birlikte geleceklerini ifade ettiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2009 Cuma 16:20:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?