25
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

Sessiz olun sınav var!

VALİ TURHAN AYVAZ BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

Kilis Valisi Turhan Ayvaz, Pazar günü yapılacak olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sınavı ile ilgili tüm tedbirlerin alındığını söyledi.

Vali Ayvaz, Polisevi'nde düzenlediği basın toplantısında, 11 Nisan 2010 Pazar günü yapılacak YGS Sınavın Kilis'te, huzur ve güven içinde yapılabilmesi, öğrencilerimizin dışsal olumsuz faktörlerden etkilenememesi amacıyla valilik tarafından gerekli tedbirlerin alındığını belirtti.

Vali Ayvaz, "Kilisli vatandaşlarımızın bu tedbirlerin uygulanması aşamasında ilgili kurumlarımıza gereken desteği göstereceğine inancımız tam olup, öğrencilerimizin geleceği açısından hayati önem taşıyan sınav gününde, valiliğimizce alınan tedbirlere uymayan vatandaşlara idari tedbirlerin uygulanacağının bütün vatandaşlarımızca bilinmesi ve bu bilinçle hareket edilmesinin gerekiyor. Kilis il merkezinde; 10 Nisan 2010 tarihi saat 10:00 ile 11 Nisan 2010 tarihi saat 14:00 arasındaki zamanda; sokak, cadde ve her türlü açık alanlarda ses yayın cihazları kullanılarak düğün yapılmasına müsaade edilmeyecektir.

10 Nisan 2010 tarihinde, saat 22:00'den sonra açık alanlarda yapılan bütün düğün, toplantı ve benzeri faaliyetler sona erdirilecektir. Belirtilen tarih ve saatlerde ilimiz sınırları içersinde kesinlikle havai fişek gösterilerine izin verilmeyecektir. Düğünlere ses yayın cihazı kiralayan esnaf ve iş yerleri 10 Nisan 2010 tarihinde bu cihazları kimseye kiralamaması konusunda kolluk birimlerimiz tarafından ikaz edilecektir. İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı 10-11 Nisan 2010 tarihleri için kendilerine verilecek dilekçeleri işleme koyarken Valilikçe alınan tedbirleri dilekçe sahiplerine hatırlatacak ve konu hakkında vatandaşlar bir kez daha uyarılacaktır. İlimizde faaliyet gösteren düğün salonu, restaurant ve eğlence yerleri belirtilen tarih ve saatlerde dışarıya ses veren sistemleri çalıştırmamaları ve açık havadaki alanlarında kalabalık toplantı ve gürültü yaratacak faaliyetler organize etmemeleri konusunda uyarılacaktır. Sınav günü sınav süresince, sınavın yapıldığı okulların civarında gerekli emniyet tedbirleri İl Emniyet Müdürlüğünce alınacak, sınava giren öğrencilerin konsantrasyonunu bozabilecek tüm olumsuz durumların yaşanması engellenecektir. İl Çevre Ve Orman Müdürlüğü, 10 ve 11 Nisan 2010 tarihlerinde emniyet birimlerimizle koordineli olarak çalışacak, gerektiğinde Gürültü Kontrolü Yönetmeliği hükümlerine göre idari para cezası uygulamaktan çekinmeyecektir.

İl Çevre ve Orman İl Müdürlüğü 10-11 Nisan 2010 tarihinde gürültü kontrolü amacıyla il merkezinde iki farklı ekip görevlendirecek, bu ekipler il merkezindeki tüm mahallerde denetim faaliyeti icra edecektir. Sınava girecek öğrencileri rahatsız edecek derecede gürültü yapıldığının tespiti halinde İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin de desteğiyle gerekli idari yaptırımı uygulayacaktır. Aynı uygulamalar ilçelerimizde de gerçekleştirilecektir" dedi.

İpekyolu Kalkınma Ajansı'nın Kilis, Gaziantep ve Adıyaman illerine büyük katkı sağlayacağını vurgulayan Ayvaz, "Bu ajans bu üç ilin lokomotifi olacaktır. Her yıl dönüşümlü olarak üç ilin valileri bu ajansın başkanı olacaktır. Şu anda bu ajansın koordinasyonu ben yapıyorum. Kalkınma ajansı için 30 personel alınacak. Bu personellerin alımı ile ilgili bilgiler internet sitelerinde mevcut, Kalkınma ajansının ilimiz başta olmak üzere Gaziantep ve Adıyaman'a büyük katkısı olacağını düşünüyorum" dedi.

Kilis'in bir tarım kenti olduğunu vurgulayan Vali Ayvaz, sözlerini şöyle sürdürdü; "İlimiz tarımının gelişmesinin ancak bilinçli tarım ve üretim yapan kişilerle mümkün olacağı anlayışından yola çıkarak, merkez ilçemize bağlı köylere hafta üç gün olmak üzere İl Tarım Müdürlüğü teknik elemanları ve sözleşmeli personellerin katılımıyla çiftçi eğitimi ve yayımı faaliyetleri gerçekleştirilmektedir.2010 yılı için, 46 ana başlıkta toplanan konularda çiftçilerimize köylerinde teorik ve pratik bilgiler teknik

ekiplerimiz tarafından verilmiştir. 2010 yılı çiftçi eğitimi ve yayımı konuları içerisinde ilimiz için en önemli konulardan biri olarak "Bilinçli Sulama Teknikleri" konusu üzerinde özellikle durulmaktadır. Bu kapsamda Ocak-Şubat ve Mart aylarında eğitim faaliyetleri planlanmış ve yerinde uygulanmıştır.

Eğitim faaliyetleri il merkezine bağlı 43 köyde icra edilmiştir. Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde İlimizde bulunan çiftçilerimize makine ve ekipman alımları konusunda projeler hazırlanmıştır. 2070-2008-2009 yılı için toplam 286 proje hazırlanmış olup; bu projelerin toplam bedeli 3 milyon 629 bin 154 TL olarak gerçekleşmiş ve 1 milyon 814 bin 577 TL'si Bakanlık tarafından çiftçilere hibe desteği olarak verilmiştir. Bu projeler içerisinde 118 adet proje ve 2 milyon 550 bin

54 TL toplam bedelli basınçlı sulama sistemleri konusu en önemli miktarı teşkil etmektedir" dedi.

VALİ TURHAN AYVAZ BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2010 Salı 12:40:01
Güncelleme :7 Nisan 2010 Çarşamba 01:00:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?