24
Mayıs
2024
Cuma
KİLİS

Seve Barajı'nın arıtma tesisi faaliyete geçti

Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, yeni faaliyete giren Seve Barajı su arıtma tesisiyle şehrin su ihtiyacının fazlasıyla karşılaşacağını belirtti.


Sulu tarım için yapılan Seve Barajı’ndan kente su verilmesinin planlarının yapılmasının ardından DSİ Şube Müdürlüğü ile bölgeye arıtma tesisi yaptırdıklarını belirten Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, tesisin kısa sürede tamamlandığını söyledi. Seve Barajı’na yaptırılan arıtma tesisinin bir yıl içinde bitirildiğini belirten Bulut, “Arıtma tesislerimizden geçen su musluklarımızdan akacak, tertemiz suyu kullanacağız. Seve Barajınızda bugün itibari ile 120 günlük suyumuz bulunmaktadır. Bölge, bölge ayırdığımız mahallelerimize yaklaşık 5 - 6 saat su pompalanacaktır. Herşeye rağmen insanlarımız ihtiyacı kadar su kullanmalı israfa kaçmamalı” dedi.


Kilis halkından su konusunda biraz daha sabır isteyen Belediye Başkanı Bulut, şunları söyledi; “Kilis halkı biraz daha sabır etmesi halinde susuzluğun kökünün kazındığını göreceklerdir. Biz verdiğimiz her sözün arkasındayız. Suya hasreti bitireceğiz dedik, bugün bu sözümüzü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.”


Türkiye'de ve dünyada yaşanan su sıkıntısının her gün arttığını vurgulayan Bulut, "Küresel ısınmayla baş başa kalarak çoğu ülkenin çölü andırır vaziyete gelecek olması düşünüldüğünde herkesin suyunu gayet idareli kullanılması bilincinin aşılanması için her kurum ve kuruluşun, sivil toplum örgütlerinin üstüne düşen görevi yapmaları kaçınılmazdır” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2007 Cuma 15:54:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?