18
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

SGK'dan anonsla borç uyarısı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Feyzullah Bayındırlı, borcu bulunan vatandaşların bilinçlendirilme çalışmalarının sürdüğünü, bunun yanında anons arabası ile Bağ-Kur borçlularını uyardıklarını söyledi.

SGK İl Müdürü Feyzullah Bayındırlı, Kilis Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Hasan Büyükkörker ile birlikte kampanyanın startını verdi. Şoförler ve Otomobilciler Odası'nda gerçekleştirilen törende bir konuşma yapan SGK İl Müdürü Feyzullah Bayındırlı, 26 Mayıs 2008 tarihinde Bağ-Kur ve SSK prim borçlarının faizinin affı yasasının yürürlüğe girdiğini belirterek, "28 Temmuz tarihinde bu uygulama sona eriyor. Bu tarihin ertelenmesi mümkün değil, eskiden bu tür yapılandırmalarda süreyi uzatma yetkisi Bakanlar Kurulu'na verilirdi. Bu kez böyle bir yetki verilmediği için 28 Temmuz son tarihtir. Cuma hutbesinde Bağ-Kur ve SSK borçlarının yapılandırıldığını İl Müftülüğümüz aracılığı ile kamuoyuna duyurduk. Esnaf odaları ile sürekli esnaflarımızın bilgilendirilmesi için çalışıyoruz. Bunun yanında kırsal kesimde olan ve Tarım Bağ-Kur'lusu olan vatandaşların bilinçlendirilmesi için de kaymakamlıklarımız ile birlikte Elbeyli, Musabeyli, Polateli ilçeleri ve köyleri ile merkeze bağlı köylerde bir dizi toplantı gerçekleştirdik" dedi.

Kilis'te, Bağ-Kur'a bin 900 kişinin borcu bulunduğunu hatırlatan Bayındırlı sözlerini şöyle sürdürdü:


"Bin 900 kişiden bin 154 kişi borçlarını öğrenmek için kurumumuza başvurdu. Bunlar içerisinde borçlarını yapılandıranlar var. Halen müracaat edenler var. Bu ayın 28'ine kadar borçlular, borç aslının, gecikme cezası ve gecikme zammının yüzde15 ile birlikte ödenmesi halinde, bakiye gecikme cezası ve gecikme zamanın yüzde 85'inin terkin edilmesi, borçların, 12 aya kadar taksitle ödenmesinin istenilmesi halinde gecikme cezası ve gecikme zamanın yüzde 55'inin 13 ila 24 aya kadar taksitle ödenmesinin tercih edilmesi halinde ise yüzde 30'unun terkin edilmesi, borcun peşin ödenmesi halinde bir aylık taksitlendirme faizi alınmaması. Taksitle ödemelerde taksit faizi de dahil hiçbir faizin uygulanmaması, teminatın aranması, daha önce konulmuş olan hacizlerin, ödemeler nispetinde kaldırılması, 24 aya kadar taksitlendirme imkanı, bankalar ve ihale makamları nezdindeki hacizlerin ise ilk ödemeden sonra kaldırılması, borçların anılan kanuna istinaden peşin yada taksitle ödenmesi veya yapılandırma anlaşmalarının ihya edilmesi suretiyle üretim, yatırım ve devlet yardımı gibi destek ve teşviklerden yararlanılabilmesi, borç durumu ile ilgili devlet ihalelerine girmeye elverişli borcu yoktur, yazılarının alınabilmesi, kurum tarafından yapılan icra takip, haciz ve satış işlemlerinin durması, şeklinde, çok önemli avantajlar getirilmiş, yeni düzenleme ile getirilen ve burada sadece bir kısmı ifade edilen birikmiş borçların ödenmesine yönelik bu imkanlardan sigortalılarımız ve işverenlerimiz yararlandırılması ile Sosyal güvenlik kapsamına girilecek yeni dönemde açacağımız beyaz sayfada borçlu kalınmaması için işverenlerimize ve sigortalılarımıza 28 Temmuz 2008 Pazartesi tarihine kadar yazılı olarak başvurarak bu son fırsattan faydalanmalarını istiyoruz."

Kilis Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Hasan Büyükkörker, ise esnafın eline geçen bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmesi gerektiğini belirterek, "Borcu bulunanlar, hemen SGK’ya müracaat etsinler. Böyle bir fırsat bir daha ellerine geçmez. Oda başkanlarımız başta olmak üzere esnaflarımızı bilinçlendiriyoruz" şeklinde konuştu

İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2008 Salı 14:13:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?