26
Mayıs
2024
Pazar
KİLİS

Şiddetle mücadele projesi

İl Sosyal Hizmetler Müdürü Mahmut Kaçarlar, "Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetle Mücadele Projesi" kapsamında kadına yönelik şiddetin önlenmesi için kurs verildiğini söyledi. 

Kaçarlar, yaptığı açıklamada, İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ile Çok Amaçlı Toplum Merkezi Müdürlüğü (ÇATOM) işbirliği ile hazırlanan Eğitici Eğitim Kursu'nun başladığını belirtti. Kadına yönelik aile içi şiddetin her toplumda olduğu gibi bizim toplumumuzda da maalesef bir gerçek olduğunu anlatan Kaçarlar, şöyle konuştu: "Kadına yönelik şiddetin suç olduğunu, bunun kabul edilemez olduğunu vereceğimiz bir eğitimle alan çalışması yapan ÇATOM öğretmenlerine anlatacağız. Öğretmenlerimiz de alan çalışması yaptıkları evlerdeki bayanları bilgilendirerek onları hukuki ve sosyal haklarını konusunda bilinçlendirip bir insanlık ayıbı olan şiddetin önlenmesinde katkıda bulunacaklar. Aile içi şiddet nedir, şiddetin nedenleri, şiddetin çeşitleri, aile içi şiddete maruz kalındığında veya risk altındayken başvurulacak kurum ve kuruluşlar ve bu kuruluşların işlevleri konularını kursiyerlerle paylaşacaklar." 

Avukat Hüseyin Levent Külekçioğlu ise "4320 Sayılı Ailenin Korunmasına Dair Kanun, Türk Ceza Kanununda Aile İçi Şiddet Medeni Kanun ve Aile İçi Şiddet" konularında kursiyerlere şiddetle ilgili kanuni yükümlülükleri anlatacak. İl Müftü Yardımcısı Ahmet Varol ve Vaize Türkan Kesici de İslam dininde şiddetin her türlüsünün reddedildiğini, dinde kadın erkek eşitliğinin önemini ve ailede kadın ve erkeğin görev ve sorumlulukları hakkında bilgi verecekler. Aile içi şiddetle mücadele kursu üç gün sürecek. Kurs sonunda katılımcılara sertifika verilecek.

iha
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2009 Salı 15:26:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?