25
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

Silahların gölgesinde yapılar kutlamalar tedirgin etti

Kilis’in düşman işgalinden kurtuluşunun 83. yıl dönümü kutlamalarında silahlar patladı. Protokolün ve öğrencilerin arasında silahlarına sarılan Kuva-yı Milliyeciler’e vatandaşlar da evlerinin çatısından eşlik edince, silah sesi dakikalarca susmadı.

Kilis’te dün başlayan kurtuluş kutlamaları, bu sabah Cumhuriyet Alanı’nda devam etti. Kuva-yı Milliyeciler ile Mücahitler Derneği üyelerinin kente temsili girişi sırasında törene katılan gaziler, silahlarına sarılarak havaya rast gele ateş açtı. Törene katılan öğrencilerin arasından tüfek ve tabancalarıyla havaya ateş açan Kuva-yı Milliyeciler’e, vatandaşlar da evlerinin çatısından silahlarla eşlik etti. Dakikalarca susmayan silah sesleri, tören alanında büyük heyecana neden oldu. Rast gele açılan ateş sonucu cadde üzerinden geçen elektrik kablosu koptu. Kuva-yı Milliye ve Mücahitler Derneği üyeleri; vali, belediye başkanı, garnizon komutanı ve milletvekillerinin gözü önünde silahlarıyla havaya ateş açmaya devam etti. Şehre temsili giriş sırasında havaya ateş açan çok sayıda kişinin silahına polis tarafından el konulduğu bildirilirken, törenlere Atatürk anıtına çelenk bırakılması ve günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalarla devam edildi.

Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, Kilisliler’in 1921 yılında işgalci Fransız askerlerine karşı verdiği mücadeleden bahsederek, "Kahraman Kilisliler, düşmana aman vermemiş bu güzel vatanı bizlere armağan etmiştir. Bunun kıymetini bilmeliyiz" dedi.

Kilis Valisi Aslan Kütükçü de, "Allah bu millete bir daha Kurtuluş Savaşı yaşatmasın. Bu millet 1920 yıllarda düşmana kök söktürmüştür. Bu yurdu kurtaran ecdadımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Allah bize o günleri tekrar yaşatmasın" diye konuştu.

Konuşmaların ardından gerçekleştirilen tören geçidi sırasında çok sayıda kişi, yine silahlarına sarıldı. Kutlamalar sırasında şu ana kadar herhangi bir kaza yaşanmazken, geçen yılki törenlerde Kuva-yı Milliyeciler’in silahlarıyla havaya ateş ederken birbirlerini vurması sonucu 3 kişi yaralanmıştı.

kilis
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2004 Salı 14:45:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?