18
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

Sınır kapısında gerginlik

ÖNCÜPINAR SINIR KAPISI'NDA GERGİNLİK (2)

Suriye'deki olayları protesto etmek için Öncüpınar Sınır Kapısı'nda toplanan STK üyeleri ülkeye günübirlik gidip gelen Kilislilerin saldırısına uğrarken, polis iki grubu karşı karşıya getirmemek için büyük uğraş veriyor.

Sivil toplum örgütü (STK) temsilcileri, Suriye'deki olayları protesto etmek için Öncüpınar Sınır Kapısı'nda toplanmaya başlarken ülkeye günübirlik gidip gelen Kilisliler, eyleme karşı çıkarak, "Siz burada Suriye'yi protesto ederseniz bizi bu ülkeye sokmazlar. Bizim ekmek kapımız, gidin başka yerde eylem yapın. 13 askerimiz şehit olmuş, şehitlerimize destek açıklaması yapmıyorsunuz" diye konuştu.

İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri taraflarla bir araya gelerek orta yolu bulmak için çalışırken, kalabalığın bazı SKT üyelerine saldırması üzerine çıkan arbedede çok sayıda kişi gözaltına alındı. Ayrıca olay yerine çok sayıda çevik kuvvet polisi ile panzer gönderildi.

Kilis-Öncüpınar karayolundan protesto için gelen konvoydakiler sınır kapısına yaklaştırılmazken, Suriye'ye günübirlik gidip gelen grupta bulunanlar, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" diye slogan attı. İstiklal Marşı okuyan Kilisliler, STK temsilcilerinin Öncüpınar Sınır Kapısı'nda basın açıklaması yapmaması için uğraşırken, polis iki grubun arasında girerek olayların büyümesine engel oluyor.

Öte yandan, basının yoğun ilgi gösterdiği olayları çok sayıda Arap kanalı da izliyor.

ÖNCÜPINAR SINIR KAPISI'NDA GERGİNLİK (2)
ÖNCÜPINAR SINIR KAPISI'NDA GERGİNLİK (2)
ÖNCÜPINAR SINIR KAPISI'NDA GERGİNLİK (2)
İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2011 Cumartesi 14:12:03
Güncelleme :16 Temmuz 2011 Cumartesi 19:16:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
turgut IP: 78.187.208.xxx Tarih : 19.07.2011 10:30:25

 20-25 kişi kişisel çıkarları ugruna şehitleride bahane ederek (kullanarak- zira askerlerimizin şehadet haberinde 2 gün sonraya kadar çıtları çıkmıyordu ) suriye muhaberatına yaranarak kolay geçiş yapmak için olsa gerek suriyede öldürülen 1500 kişiden fazla insana ve 12000 den fazla tutukluya yapılanları proyesto etmeye ( haftalar önce planlanarak) gelen ve 'sınırlar kaldırılsın halklar kaynaşsın ' diyen insanlara çirkin bir şekilde engel olmaya çalışılmasını kınıyorum..