26
Mayıs
2024
Pazar
KİLİS

Sınır ötesi bayramlaşma sürüyor

Sınır ötesi yatılı bayramlaşma için Kilis Valiliği'ne başvuran 21 bin kişinin Suriye'deki akrabalarının yanlarına geçişinin bugün saat 16.00'ya kadar tamamlanacağı bildirildi.


Kilis Valiliği ile Halep Valiliği arasında imzalanan protokol gereği bu yıl 18.'si gerçekleştirilen yatılı bayramlaşma için Kilis Valililiği'ne başvuran 21 bin Türk vatandaşının dünden itibaren geçişleri sürüyor. Sınırın iki yakasında önceki yıllarda yaşanan olumsuzlukların bu yıl yaşanmaması için alınan tedbirler nedeniyle herhangi bir sıkıntı yaşanmadı. Bugün saat 16.00'ya kadar 21 bin Türk vatandaşının Suriye'deki yakınlarının yanlarına geçişleri sürecek. Kilis Otogarı'ndan Kilis Valiliği tarafından tahsis edilen minibüslerle Öncüpınar Sınır Kapısı'na gelen Kilisliler, buradaki işlemlerinin ardından minibüslerle geçiş yapacakları Esselame Sınır Kapısı yakınlarına bırakılıyor.


Suriye tarafına geçiş yapan Türk vatandaşları burada kurulan dev çadırlarda işlemleri yapıldıktan sonra Suriye'ye geçiyor. Suriye tarafında yakınları tarafından karşılanan Kilisliler, hasret gideriyor. Bir kısım vatandaşlar ise Halep Valiliği'nin tahsis ettiği otobüslerle Azez Kentine gidiyor. Kilis Valiliği ile Halep Valiliği arasında imzalanan protokol ile 300 YTL'ye kadar hediyeleşmenin serbest bırakılması üzerine Kilisliler, yanlarında hediyelik eşyalar da götürüyor.


Sınırdaki geçişlerde sıkıntı yaşanmaması için sınırın iki yakasındaki yetkililer de büyük çaba sarf ediyor. Sınırın iki yakasında ambulanslar ile itfaiye ekipleri her ihtimale karşı hazır bekletiliyor. 48 saat yakınlarının yanlarında kalacak vatandaşların bugün saat 16.00'dan sonra dönüşleri başlayacak. Bugün ve yarın 21 bin kişinin Türkiye'ye dönmesi bekleniyor.


Yakınlarının yanına 48 saatliğine giden vatandaşlar, bayramlaşma için geçişlerde sıkıntı yaşanmamasında emeği geçen yetkililere teşekkür ettiler.

İha
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2008 Perşembe 14:55:49
Güncelleme :11 Aralık 2008 Perşembe 14:57:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?