25
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

Sınırda açılan ateşle yaralandı

Suriye'den kaçak yollarla ülkeye girmek isteyen aileye ateş açılması sonucu yaralandığı öne sürülen 12 yaşındaki kız, hastaneye kaldırıldı.

Alınan bilgiye göre, Kilis'in Deliorman köyü sınırında Suriye tarafından kaçak yollarla Türkiye'ye traktör römorkunda geçmek isteyen 10 kişilik iki aileye henüz belirlenemeyen bir yerden ateş açıldığı öne sürüldü.

Bu sırada kalçasından yaralandığı belirtilen 12 yaşındaki Şirin Mustafa, annesi Leyla Mustafa tarafından İslahiye ilçesine bağlı Kazıklı köyüne getirildi. Şirin Mustafa, vatandaşlar tarafından çağrılan sağlık ekiplerince İslahiye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Mustafa ailesinin yakınlarından ve daha önce Türkiye'ye yerleşmiş olan Halit Bekir, hastanede gazetecilere yaptığı açıklamada, ailenin ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Halep'in Afrin kentinden yakınlarıyla bayramlaşmaya gelmek istediğini, olayda yaralanan kız çocuğunun yanı sıra traktörde 10 günlük bebeğin de bulunduğunu anlattı.

Eşinin İstanbul'da çalıştığını belirten anne Leyla Mustafa ise Türkiye'ye bir ay önce gelen ve İslahiye'ye bağlı Yeşilyurt beldesinde yaşayan annesi Emine Muhammed'i bayram dolayısıyla görmek için geldikleri sırada olayın olduğunu anlattı.

Sınırdan kaçak yollarla girmeye çalışan diğer aile üyelerinin Kazıklı köyünde jandarma ekiplerince gözaltına alındığı öğrenildi. 

...
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2013 Perşembe 18:51:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?