19
Mayıs
2024
Pazar
KİLİS

Sınırda bayramlaşma

Bu bayram 13.'sü gerçekleştirilen yatılı bayramlaşma kapsamında Türkiye'ye gelecek Suriyeliler, Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan giriş yapmaya başladı. 

Kilis ve Halep valilikleri arasında imzalanan protokol çerçevesinde, bayramlaşmak için 48 saatliğine Türkiye'deki akrabalarının yanına gelecek olan Suriyeliler, sabahın erken saatlerinde Halep'in Azez İlçesi'ne akın etti. Suriye hükümeti, herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için bölgeye çok sayıda asker ve polis takviyesi yaptı. Azez'den 15'er kişilik gruplar halinde Esselame Sınır Kapısı'na getirilen Suriyeliler, işlemleri yapıldıktan sonra Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan yurda giriş yaparak, buradan yine otobüslerle işlemlerin yapılacağı çadırlara götürülüyor. Burada işlemleri yapılan Suriyeliler, otobüslerle yakınlarının beklediği Kilis Otogarı'na taşınıyor.
Bu arada, 2 gün boyunca 15 bin Suriyeli'nin geçiş yapacağı Öncüpınar Sınır Kapısı'nda davullu-zurnalı karşılama töreni düzenlendi. Türkiye'deki akrabalarına getirdikleri hediyeleri taşımakta güçlük çeken birçok Suriyeli, halk oyunları ekibinin gösterisine alkışlarla eşlik etti. Bazı Suriyeliler, ekibin gösterisini cep telefonlarının kamerasıyla görüntüledi. 

Suriyeliler'e hitaben bir konuşma yapan Kilis Valisi Nevzat Turhan, Türkiye Cumhuriyeti ve Kilis Valiliği olarak, Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşlarını ağırlamaktan onur duyduklarını belirtti. Bayramlaşmanın, iki ülke arasındaki yakınlaşmayı 6 yıldan bu yana daha da artırdığını ifade eden Turhan, önceki yıllarda yaşanan sorunların bu yıl yaşanmaması için Suriye ve Türkiye'nin elinden gelen fedakarlığı yaptığını kaydetti. 

Konuşmasını tamamlayan Vali Turhan'ı alkışlayan Suriyeliler, "Türkiye, Türkiye" şeklinde slogan attı.
İHA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2006 Salı 12:28:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?