26
Mayıs
2024
Pazar
KİLİS

Sınırda kınalı keklik operasyonu

Kilis'te, Suriye'den Türkiye'ye kaçak keklik geçirmeye çalışan 2 Suriyeli yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, 2. Piyade Hudut Tabur Komutanlığı Öncüpınar Piyade Hudut Bölük Komutanlığı'na bağlı Yüksektepe Piyade Hudut Karakolu Sorumluluk alanındaki 91-92 No'lu sınır taşları arasından, Suriye'den Türkiye'ye kınalı keklik geçirmeye çalışan Suriye uyruklu Mahmut İbrahim (26) ile Hasan Halil (35), sınırda nöbet tutan askerler tarafından yakalandı. Kafeslerin içerisinde bulunan 21 adet kekliğe el konuldu. Yakalanan keklikler İl Jandarma Komutanlığı tarafından Çevre ve Orman İl Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Bu arada, Suriye'den Türkiye'ye kınalık keklik geçirmeye çalışırken yakalanan 2 Suriyeli'nin jandarmadaki ifadelerinin ardından sevk edildikleri mahkeme tarafından sınır dışı edilmesine karar verildi. Bu karar üzerine Mahmut İbrahim ile Hasan Halil, Kilis İl Emniyet Müdürlüğü Pasaport ve Yabancılar Şubesi tarafından Öncüpınar Sınır Kapısı üzerinden Suriyeli yetkililere teslim edilerek sınır dışı edildi.

Çevre ve Orman İl Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Recep Aydöner, sınırda yakalanan 21 adet kınalık kekliğin kendilerine teslim edildiğini belirterek, "Sınırdan yasa dışı yollarla giren 2 Suriyeli'nin getirdiği kekliklere el konuldu. Jandarma tarafından mahkeme kararı ile keklikler bize teslim edildi. Yakalanan keklikleri, mahkeme keşfi sonrası doğal ortamlarına bırakacağız" dedi.

Öte yandan Aydöner, 21 Şubat'tan eylül ayına kadar her türlü hayvanın avlanmasının yasak olduğunu, sadece koruma amaçlı domuz avının serbest bırakıldığını vurguladı.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2008 Pazartesi 18:07:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?