26
Mayıs
2024
Pazar
KİLİS

Sokakta çalışan çocuklar

Kilis'te, ilköğretim çağındaki sokak çocukların büyük bölümü ayakkabı boyacılığı yapılıyor.

Yaşları 7 ile 13 arasında değişen çocuklar okula gitme yerine sokakta ayakkabı boyacılığı yaparak, ailelerine maddi katkı sağlıyor. Sabah erken saatlerden itibaren Kilis'te, park ve bahçelerde, caddelerde ayakkabı boyacılığı yaparak ailesine maddi gelir sağlayan ayakkabı boyacısı çocuklar, yaşıtları ilköğretim okulunda okumasına karşın, kendileri okula gitmeyerek ekmek parası kazanma peşinde geziyor.

Akşam saatlerine kadar ayakkabı boyacılığı yapan çok sayıda çocuk, yemeklerini de ayakkabı boyarken yiyor. Vatandaşlar, maddi durumu iyi olmayan bu çocukların ayakkabı boyacılığı yaptığını belirterek, "Çok sayıda kişi ayakkabılarını sadece para kazanmaları için bu çocuklara boyatıyor. Bazen öğle yemeklerini bile Allah rızası için bu çocuklara yediyorlar. Ayakkabı boyacılığı yapan bu çocukların okulda olması gerekirken, bu yaşta çalışmaları gerçekten düşündürücücüdür. Yetkilileri, bu çocukların ailelerinin sorunları ile ilgilenmeye çağırıyoruz" diye konuştular.

.
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2008 Çarşamba 15:34:15
Güncelleme :16 Nisan 2008 Çarşamba 15:36:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmetcan özyıldırım IP: 155.223.101.xxx Tarih : 25.04.2008 13:07:15

Elde olmayan 4 katlı plastik topun peşinden koşuyorlar, ne güzel! Birileri de elde olan orjinal adidas topları patlatıyor. Her iki tarafın da Allah yardımcısı olsun...