18
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

Spor sahaları törenle açıldı

KİLİS'TE SPOR SAHALARI DÜZENLENEN TÖRENLE AÇILDI

Kilis İl Özel İdaresi tarafından Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında hazırlanan proje ile yapılan spor sahaları açıldıktan sonra öğrencilere spor malzemesi dağıtıldı.

Merkeze bağlı Acar köyünde spor sahası açılışı törenine Vali Yardımcısı Erkan Çapar, Kilis Cumhuriyet Başsavcısı Salih Çokal, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Ali Eryılmaz, AK Parti Kilis İl Başkanı Ahmet Salih Dal, İŞKUR İl Müdürü Ahmet Özçil, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mahmut Kaçarlar, İl Tarım Müdürü Ali Eker, İl Genel Meclisi Başkanı İzzettin Çekiç, daire amir ve müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Ali Eryılmaz yaptığı konuşmada, projenin genel amacı GAP kapsamındaki illerde sosyal içermenin sağlanması ile sportif faaliyetlerin desteklenmesine yönelik olduğunu belirterek, "Bu proje, SODES"in çocukların ve gençlerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi, spor sahalarının yaygınlaştırılması ve etkin kullanılmasını konularıyla birebir örtüşmektedir. Bu sahaların yapımı ile gençlerin ve çocukların okullarındaki

spor faaliyeti alanı eksikliği giderilmiş olacaktır. Zihinsel ve bedensel gelişimleri sağlanmış olacaktır. Sportif faaliyetlere katılarak kendini aralarından sporun yaygınlaştırılması beklenmektedir. Dolayısıyla gençler ve çocuklar boş zamanlarını kaliteli bir şekilde değerlendirecektir. Spor bir takım işi olduğunda takım çalışmasını ve sosyalleşme sağlanacaktır. Özellikle göç etmiş ailelerin çocuklarının topluma sosyal entegrasyonu sağlanacaktır" dedi.

Eryılmaz, projenin uygulandığı yerlerin şunlar olduğunu ifade etti; "Merkez ilçe Acar, Karamelik, Martavan, Duruca, Karakoyunlu, Kocabeyli köyleri, Elbeyli ilçesi: Karacurun köyü, Musabeyli ilçesi: Delifakı Karadut, Hasancalı, Tahtalı karadut köyleri Polateli ilçesi: Bağarası, Polatbey, köyleridir. Bizlere bu çalışmalarımıza destek olan Sayın Valimize, Milletvekillerimize, İl Genel Meclisine çalışma arkadaşlarımıza, muhtarlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür eder saygılar sunarım" dedi.

Vali Yardımcısı Erkan Çapar ise 2008 yılından bu yana SODES projesinin uygulandığını belirterek, "Genel bütçeden yapılamayacak işleri SODES kapsamında hazırlanan projeler ile hayata geçiriliyor. İl Özel İdaresi gerçekten çok güzel projelere imza attı, bu nedenle emeği geçen başta İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Ali Eryılmaz ve ekibine sonsuz teşekkür ediyorum" dedi.

Daha sonra spor sahalarının açılışı yapıldıktan sonra öğrencileri spor kıyafetleri dağıtıldı.

KİLİS'TE SPOR SAHALARI DÜZENLENEN TÖRENLE AÇILDI
KİLİS'TE SPOR SAHALARI DÜZENLENEN TÖRENLE AÇILDI
KİLİS'TE SPOR SAHALARI DÜZENLENEN TÖRENLE AÇILDI
KİLİS'TE SPOR SAHALARI DÜZENLENEN TÖRENLE AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2010 Çarşamba 17:19:03
Güncelleme :2 Haziran 2010 Çarşamba 20:14:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?