25
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

Suriye konsolosu Siirt'te

Suriye'nin Gaziantep Başkonsolosu Haitham Saad, Kilis Valisi Nevzat Turhan'ı makamında ziyaret etti.

Saad, Valilik Bahçesi'nde Vali Yardımcısı ve Öncüpınar Mülki İdare Amiri Erkan Çapar ile Valilik Özel Kalem Müdürü Mehmet Demir tarafından karşılandı. Başkonsolos Haitham Saad, Kilis Valisi Nevzat Turhan’ı ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, Gaziantep Başkonsolosluğu görevine kısa süre önce atandığını belirterek, "İlk önce geçirmiş olduğunuz rahatsızlıktan dolayı size geçmiş olsun dileklerinde bulunuyorum. Türkiye ile Suriye arasında ilişkiler üst seviyededir.

İki ülke arasındaki, ticari, ekonomik ilişkilerin gelişmesinde Kilis ile Halep'in önemi çok büyüktür. Her ne kadar Gaziantep Başkonsolosu olsam bile Kilis ile Suriye'deki ilişkilerin gelişmesinde aktif görev alıyorum. Kilis Valiliği ile Halep Valiliği arasında ikili ilişkiler çok iyi durumdadır. İki ülkenin ilişkilerinin gelişmesi için önerileriniz olursa, bu önerileri hayata geçirmek için çalışacağım. Sınır illeri olarak sürekli iletişim içerisinde olmak zorundayız" dedi.

Kilis Valisi Nevzat Turhan da, Suriye ile Türkiye arasındaki ilişkilerin dostluk ve kardeşlik parelelinde yürüdüğünü kaydederek, "İlişkilerimiz sadece sınır valilileri ile değil, Cumhurbaşkanları, Başbakanlar ve Bakanlar düzeyinde de üst seviyede devam ediyor. Sınır valileri arasındaki ilişkilerimizi dostluğa dönüştü. İki ülke arasında ekonomik ve ticari gelişmelerin hangi boyutlara geldiğini hep birlikte görüyoruz. Suriye ile Türkiye Devlet Planlama Teşkilatları (DPT) tarafından Türkiye-Suriye İşbirliği programı devreye konuldu. Halep, Kilis ile Gaziantep bu proje kapsamından yararlanıyor. İki ülke de sınır illerinin kaynaşmasına büyük önem veriyor. Verimli çalışmalarımız sürecek, Bayramlaşama nedeniyle Suriyeli kardeşlerimizi Kilis'te ağırladık. En ufak bir sorun yaşanmadı. İki ülkenin kaynaşmasına bayramlaşmaların katkısı geçmiş dönemde olduğu gibi bugünde büyük katkı sağladığı kanaatindeyim" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 12:42:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?