25
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

Suriyeli işadamından Kilis'e 4 milyon dolarlık ilaç fabrikası

Suriyeli işadamı Dr. Gıyas Sabuni tarafından Kilis'e yaptırılacak olan ve 4 milyon dolarlık ilaç fabrikasına, Kilis Belediyesi'nin de ortak olacağı bildirildi.
Suriye'nin Şifa -Selam İlaç Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Gıyas Sabuni ve şirket yöneticileri görüşmelerde bulunmak üzere Kilis'e geldi. Suriye heyeti, Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut'u makamında ziyaret ederek, belediye başkanlığına seçilmesinden dolayı kendisini kutladılar.
Dr. Gıyas Sabuni, yaptığı açıklamada, Kilis'e kuracakları ilaç fabrikasının yerini tespit ettiklerini belirterek, "Fabrika kuracağımız yer, Kilis Belediyesi'ne ait. Başkan Bulut'tan 50 dönümlük bu alanın bize tahsis edilmesini veya kurulacak anonim şirkete kendilerinin de belediye olarak ortak olabileceklerini teklif ettik" dedi.
4 milyon dolara mal olacak ilaç fabrikasında 500 işçi istihdam edileceğini belirten Gıyas, "Biz, Türkiye ile ticaret yapmak istiyoruz. Halep'te bulanan ilaç fabrikamızın aynısını Kilis'e de kuracağız. Bu işe girişmemizde bizi en çok etkileyen, ilin yöneticileri olmuştur. Her konuda bize yardımcı oluyorlar. Kısa bir süre içerisinde bu fabrikayı faaliyete geçirerek, Avrupa Birliği (AB) ülkelerine ilaç satmaya başlayacağız" diye konuştu.
Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut ise yabancı yatırımcılar için belediyenin arsa tahsisinde bulunmasının sakıncalı olduğunu belirterek, bu nedenle ilaç fabrikası için verecekleri 50 dönümlük arsa için fabrikaya ortak olmayı kararlaştırdıklarını söyledi. Bulut, "Arsamız fabrikanın kuruluş tutarının içinde yüzde oranı olarak ne tutarsa o nispette fabrikanın ortağı olacak ve böylece belediyemize ek bir gelir elde etmiş olacağız" dedi.
Şifa-Selam İlaç Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Gıyas Sabuni başkanlığındaki Suriyeli heyete, Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut tarafından Söğütlü Dere Göl Gazinosu'nda bir yemek verildi. Hafta sonu da Bulut başkanlığında bir heyetin Suriye'ye giderek, Şifa-Selam İlaç Fabrikası'nda incelemelerde bulunacağı bildirildi.
MEHMET ALİ DAĞ - KİLİS (İHA)
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2004 Cuma 02:45:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?