25
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

Suriyeli itfaiyeciler Kilis'te

Suriyeli itfaiye erlerinin Kilis'te eğitime tabi tutulmasına karar verilirken, Suriye'nin Azez ve Afrin Belediye Başkanları, Kilis Belediyesi'ni ve itfaiye hizmet binasını ziyaret etti.

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) tarafından finanse edilen Türkiye-Suriye Bölgelerarası İşbirliği Programı kapsamında Kilis Belediyesi tarafından satın alınan son teknoloji ürünü itfaiye hizmet araçlarının tanıtımına katılmak üzere Kilis'e gelen Suriye'nin Azez ve Afrin Belediye Başkanları, Kilis Belediyesi'ni ve itfaiye hizmet binasını ziyaret etti.

Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, Suriyeli meslektaşlarını Kilis'te ağırlamaktan dolayı memnun olduklarını belirterek, "Yeni itfaiye hizmet binasının bölge koordinasyon merkezi olarak yapılandırılabilmesi için yapmış olduğumuz bir dizi çalışmalarla itfaiye binamızın çevre düzenlemelerini hızlandırarak tamamlıyoruz. DPT tarafından finanse edilen Türkiye-Suriye Bölgelerarası İşbirliği Programı kapsamında Kilis Belediyesi tarafından satın alınan son teknoloji ürünü 3 adet itfaiye hizmet aracı ile birlikte güçlenen itfaiyemizi bölge koordinasyon merkezi olarak yapılandırıp, Suriye'den gelecek itfaiye erlerinin eğitimlerini burada yapılması ve iki komşu ülkenin sınır kentlerinde meydana gelebilecek afet ve yangınlara müdahalede karşılıklı olarak yardımlaşma ve işbirliğine gidilmesi konusunda görüşmeler yapıyoruz. Suriye'den gelen Azez Belediye Başkanı Ahmet El Cesim, Afrin Belediye Başkanı Abdurrahman Kadıbelben ve beraberindeki heyeti konuk etmekten mutluyuz" dedi.

Azez Belediye Başkanı Ahmet El Cesim ile Afrin Belediye Başkanı Abdurrahman Kadıbelben ise yaptıkları açıklamada, burada gereken ilgi ve yakınlığı gösteren Kilis Belediye Başkanı Abdi Bulut'a teşekkür ettiklerini belerterek, "Kilis Belediyesi itfaiye binası ve yeni gelen araçlarla Kilis itfaiyesinin bölge koordinasyon merkezi olması ile birlikte itfaiye erlerimiz eğitimlerini burada yapacaklar. Karşılıklı iki ülke arasında gelişen işbirliğinin daha da güçlenmesini temenni ediyoruz" dediler.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2008 Pazartesi 13:44:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?