24
Mayıs
2024
Cuma
KİLİS

Suriyelilere konaklama merkezi

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Kilis'teki park ile camilere yerleşen Suriyeliler, Seve Barajı'nın yanında yaptırılan Geçici Konaklama Merkezi'ne gönderilmeye başlandı.

Suriye'de iç kargaşa 3'üncü yılına girmesine rağmen barış ve huzur bir türlü mümkün olmuyor. İllegal yolla kaçarak Kilis'e geldikten sonra parklarda çadır kurarak kalan ve camileri mesken tutan Suriyeliler, Seve Barajı yakınlarında yapımı tamamlanan Geçici Konaklama Merkezi'ne Kilis Valiliği'nin tahsis ettiği araçlar ile gönderiliyor. Birkaç gün içerisinde Kilis'teki parklar ile camilerde kalan tüm Suriyelilerin Geçici Konaklama Merkezi'ne gönderileceği kent merkezinde açıkta kalan hiçbir Suriyeli kalmayacağı bildirildi. Yetkililer, bundan sonra Suriyelilerin parklara çadır kurmasına ve camilerde kalmasına izin verilmeyeceğini, bu merkezde kalacak Suriyelilerin yeni açılacak kamplara gönderileceklerini ifade etti.

Öte yandan Suriyeliler, gelen araçlara binmek ve eşyalarını yüklemek için kısa süreli izdiham yaşansada güvenlik birimlerinin genel tedbir alması dikkat çekti. Öte yandan bir motosikletin çarpması sonucu 11 yaşındaki Nur Humdo yaralandı. Hastaneye kaldırılan kızın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Suriyeliler, kendilerini Geçici Konaklama Merkezi'ne gönderen yetkililere teşekkür ett  

iha
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2013 Salı 18:50:16
Güncelleme :8 Ekim 2013 Salı 18:57:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?