19
Mayıs
2024
Pazar
KİLİS

Tarım eğitimli çiftçiyle kalkınır!

Kilis Ziraat Odası Başkanı Abdullah Çelik, Avrupa Birliği (AB) uyum sürecinde Türk çiftçisinin bilinçlenmesi gerektiğini söyledi.

Çelik, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin her tarafında tarımla ilgili problemlerin olduğunu belirterek, "Bunun sebebini planlı ve programlı bir şekilde çalışılmamasına bağlıyorum. Avrupa çiftçisinin Türk çiftçisine göre hiçbir sorunu bulunmuyor. Türk çiftçisinin de eğitimli olması gerekiyor.Türk çiftçisiyle Avrupa çiftçisini kıyaslamak mümkün değildir. AB müzakerelerinde en çetin pazarlıklardan biri de tarım konusunda yapılıyor. Ama hiç kimse sıkıntıları bir çırpıda çözemez. Tarımdaki sorunların halledilmesi için belirli bir kaynağa ihtiyaç vardır” dedi.

AB yolundaki Türkiye'de, Türk çiftçisinin sürekli bilinçlendirilmesi ve eğitilmesi gerektiğini vurgulayan Çelik, "Bunlar gerçekleştirildiğinde üretimde olumlu sonuçlar alırız. Üretimi bu yönde fazlalaştırırız. Türkiye'nin birçok yerinde çiftçiler eğitimsiz. Bu sorunların çözümü için ziraat odaları olarak her yerde gayret gösteriyoruz. Hükümetin de bu yönde gerekli adımları atmasını bekliyoruz, çünkü ülkemizde köylü zor durumda. 2002'de 3 kilo buğday satıp 1 litre mazot alan köylü, şimdi 1 litre mazot için 7 kilo buğday satıyor. Köylünün traktörünün deposunu doldurabilmesi için yarım ton buğday satması lazımdır. Yem fiyatları son iki ayda yüzde 25 artmıştır. Ama sütün fiyatı halen aynıdır" şeklinde konuştu

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2009 Salı 15:19:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?