19
Mayıs
2024
Pazar
KİLİS

Tarımsal araç kullananlara uyarı

Kilis Şoförler ve Otomobilciler Odası Yönetim Kurulu üyesi Mehmet İnekçioğlu, yaz aylarında trafik kazalarının artmasına, trafik güvenliği açısından gerekli donanıma sahip olmayan tarımsal araçların neden olduğunu söyledi.

İnekçioğlu, bağlarda üzüm kesme dönemi olması nedeniyle traktörler kazalarında geçen yıllarda yaşanan olumsuzlukların bu yıl yaşanmaması temennisinde bulunduklarını ifade etti. İnekçioğlu, trafik kazalarının önlenmesinde tarımsal araçların kontrolünün önem taşıdığını vurgulayarak, "Bahar ve yaz aylarında artan tarımsal faaliyetler nedeniyle başta traktör olmak üzere, diğer tarımsal araçların trafiğe çıkış oranlarında artış yaşanıyor. Trafik güvenliği açısından gerekli donanıma sahip olmayan tarımsal araçların kazaların artışında önemli bir rol oynuyor. Trafik ekiplerinin tarımsal araçları daha sıkı bir şekilde kontrol etmeleri gerekiyor. Traktör, biçerdöver gibi tekerlekli araçlar sabahın ilk saatleri veya akşam hava karardıktan sonra tarladan köye dönmek için genellikle kara yolunu kullanıyorlar. Traktör veya bağlı römork ile biçerdöver gibi araçlar, genellikle trafik güvenliği açısından gerekli ışıklandırma donanımına sahip değiller. Birçok kaza sürücülerin bu araçları fark etmemesi sonucu meydana geliyor" dedi.

İnekçioğlu, her yıl bir çok ölümlü trafik kazalarının gerekli donanımı olmayan tarımsal araçlar nedeniyle meydana geldiğini dikkat çekerek, "Trafik ekiplerinin bu araçların kontrolünde daha titiz davranmalarını istiyoruz. Ehliyetsiz kişiler de sıklıkla tarımsal araçları kullanıyor. Bir çok ehliyetsiz kişi traktör ve biçerdöver gibi tarımsal araçları kullanıyorlar. Trafik kuralları hakkında yeterli bilgisi olmayan ehliyetsiz sürücüler kazalara davetiye çıkarıyor. Kilis ve ilçelerinde üzüm toplamak için genellikle traktör ile gidilip geliniyor. Zeytinde aynı şekilde, traktörler kullanılıyor. bu yıl içerisinde kaç tane traktörlerin karıştığı ölümlü yaralanmalı trafik kazası meydana geldi. Kazada ölenler ve yaralananlar bu ülkenin evlatları bu nedenle herkesi biraz daha duyarlı olmaya çağırıyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2008 Pazartesi 17:24:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?