26
Mayıs
2024
Pazar
KİLİS

Taşa hayat verenler projesi

Kilis Belediyesi Sosyal Destek Programı (SODES) projesi çerçevesinde "Taşa hayat verenler" adı altında beceri kazandırma ve meslek edindirme kurslarının sürdüğü bildirildi.

Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, çalışabilecek durumdaki yoksul vatandaşların gelir getirici faaliyetlere erişiminin sağlanması ve bu yolla istihdam sağlanması, yoğun bir şekilde ihtiyaç duyulan beyaz kesme taş işçiliğinin eğitiminin verilerek bu ihtiyacın karşılanması için "Taşa hayat verenler" adı altında beceri kazandırma ve meslek edindirme kursunun devam ettiğini belirtti.

Bulut, "İlimizde ve GAP illerinde yoğun bir şekilde tarihi eserlerin restorasyonları yapılmaktadır. Bu nedenle kesme beyaz taş işçilerine yoğun talep olmaktadır.Bu talebin karşılanması, niteliksiz işçilerin kesme taş işçiliği konusunda eğitilmesi ve istihdamın sağlanması için hazırlamış olduğumuz SODES projesi çerçevesinde çalışabilecek durumdaki yoksul vatandaşların gelir getirici faaliyetlere erişimini sağlayarak yoğun bir şekilde ihtiyaç duyulan beyaz kesme taş işçiliğinin eğitimini ustalar vasıtasıyla vererek eski eserlerin restorasyonlarının hızlı ve kaliteli bir şekilde yapılmasına katkı sağlıyoruz.

Belediyemiz tarafından açılan kursa 2 usta gözetiminde 20 kursiyer devam etmektedir. Kursiyerlere verilen teknik eğitimden sonra uygulamalı eğitim başlamıştır. Bu kapsamda Mercidabık Caddesi üzerinde bulunan Kafaf Çeşmesi güneyindeki eski mezarlığın etrafına beyaz kesme taştan duvar yapılmaktadır. Bu kurs sonunda niteliksiz kursiyerlerimiz birer kesme taş ustası olacak ve hem kendilerine hem de ülke ekonomisine katkıda bulunacaklardır" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2009 Cuma 17:51:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?