19
Mayıs
2024
Pazar
KİLİS

Taşlı araziler tarıma kazandırılıyor

KİLİS'TE TAŞLI ARAZİLER TARIMA KAZANDIRILIYOR

Kilis İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Ali Eryılmaz, bin 200 dekarlık alanın temizlenerek, tarıma kazandırılacağını söyledi.

Sekreter Mehmet Ali Eryılmaz, yaptığı açıklamada bölgede tarımsal alanların yetersiz ve kıraç olması, mevcut arazilerin taşla kaplı olması nedeniyle tarımsal üretimin yeterince yapılamadığı ve köylülerin mağdur olduğu görüldüğünü belirtti.

Eryılmaz, "Bu sorunlar bölgede zirai üretimin gerçekleştirilememesine bağlantılı olarak tarımsal ürünün üretiminin az olmasına ve bölgede işsizliğe yol açmaktadır. Köylerimize yeni tarım alanları kazandırmak vasıtasıyla kırsal alanda yaşayanlara, sosyal kalkınmayı sağlayıcı ve sosyal refahı artırıcı gelir getirici faaliyetler geliştirerek yeni istihdam olanakları ve gelir kaynakları yaratılması planlanıyoruz. İl Özel İdaresi olarak Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında hazırladığımız proje Devlet

Planlama Teşkilatı tarafından kabul edildi. Kilis ili merkez ilçesi Çalkaya köyünde 300 dekar, Göktaş köyünde 300 dekar, Musabeyli ilçesine bağlı Kızılken köyünde 300 dekar ile Elbeyli ilçesi Erikliyayla köyünde 300 dekar olmak üzere toplam bin 200 dekarlık alanın taşlık bölümü temizlenerek, Kilis tarımına kazandırılacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2009 Salı 13:02:00
Güncelleme :15 Aralık 2009 Salı 23:45:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?