26
Nisan
2024
Cuma
KİLİS

TEMA'dan öğrencilere çevre eğitimi

TEMA'DAN ÖĞRENCİLERE ÇEVRE EĞİTİMİ

Tema Vakfı Kilis Temsilciliği tarafından Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda çevre eğitimi verildi.

Koç Holding ile TEMA Vakfı'nın ortaklaşa yürüttükleri ve 2006 yılında başlatılan "Ülkem için projesi" kapsamında 2009 yılı uygulaması olarak, TEMA Kilis Temsilciliği ve Koç Topluluğu Kilis Bayilerinden Habib Türkay'ın destekleriyle Kilis'te bir çevre eğitimi düzenlendi.

Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirilen eğitimin temasını "Geri dönüşüm ve çevreye etkileri" oluşturdu.

TEMA Kilis Temsilciliği gönüllülerinden öğretmen Mahmut Selçuk, tarafından verilen eğitim öğrencilerin dikkatini çekti.

Verilen eğitimde Habib Türkay'ın destekleriyle yaptırılan ve okulun çeşitli yerlerine yerleştirilen geri dönüşüm çöp kutularının amacına uygun olarak kullanımının çevreye ve doğal kaynaklarımıza olan etkileri anlatıldı.

Eğitim sonunda, eğitime katılan öğrencilere Habib Türkay'ın ve TEMA Vakfı Kilis Temsilcisi Doç. Dr. Nazım Şekeroğlu, tarafından "TEMA Gönüllü Kartı" - "Dünyayı Kurtaran Çocuk Sertifikası" ve Koç Holding tarafından gönderilen şapkalar dağıtıldı.

Eğitim sonunda konuşan TEMA Vakfı Kilis Temsilcisi Doç. Dr. Nazım Şekeroğlu, çevre eğitimlerinin önümüzdeki günlerde tüm okullarda verileceğini belirterek, ayrıca daha güzel, daha yeşil, daha temiz bir Kilis için eğitimin şart olduğunu söyledi.

Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Biçici, Tema Vakfı tarafından verilen eğitim sırasında eğitim alan öğrenciler ile konuklarla yakından ilgilenmesi dikkat çekti

TEMA'DAN ÖĞRENCİLERE ÇEVRE EĞİTİMİ
İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2009 Çarşamba 14:28:05
Güncelleme :11 Kasım 2009 Çarşamba 16:46:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?