24
Mayıs
2024
Cuma
KİLİS

Türkiye'de ilk trafik eğitim parkı

Kilis Valisi Nevzat Turhan, ‘Trafik eğitim parkı’ projesi Kilis’te gerçekleştirileceğini belirtti. Vali Turhan, parkın 12 bin dönüm üzerine kurulacağını söyledi.

Türkiye'de ve Kilis'te trafik sorununun birinci gündem maddesi olmaya devam ettiğini belirten Vali Nevzat Turhan, "Gün geçmiyor ki yüreklerimizi yakacak bir kaza yaşanmasın Kilis'te, trafik sorunu gerçekten bir çıkmaz içerisinde trafik kurallarına uyan nerede ise yok. Motosiklet çokluğu nedeniyle trafikte sıkıntılar yaşanıyor. Kilis'teki, cadde ve sokakların alt yapı olarak elverişsizliği de en büyük faktörler arasında Türkiye'de ilk kez 12 dönem üzerine kurulması planlanan Trafik Eğitim Parkı projesi için çalışmalarımız devam ediyor. Bu proje Türkiye'de bir ilk olduğu gibi örnekte teşkil edecektir. İnşallah bu proje hayata geçer. Bu projesi Suriye-Türkiye Bölgesel İşbirliği kapmasında hazırlıyoruz. Kilis İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından hazırlandı. Proje kapmasında çocukların trafik eğitimi alacakları bir eğitim alanı olacak. Sadece çocukların değil büyüklerin de trafik kurallarını öğreneceğiz bir proje, yaptığımız araştırmalar neticesinde böyle bir park Türkiye'de yok. İlkini biz yapacağız" dedi.

Kilis'te trafik sorununu çözmek için kentin çeşitli noktalarına sinyalizasyon kurulacağını belirterek, "Kilis Belediyesi'nin Suriye-Türkiye Bölgesel İşbirliği kapmasında hazırladığı proje kısa süre içerisinde hayata geçecek. Kilis'te trafiğin rahatlaması için 1990 yıllarda kurulan sinyalizasyon sistemi bir süre çalıştıktan sonra bu uygulamadan vazgeçilmiş. Kentteki o tarihteki araç ve motosiklet yoğunluğu şimdiki kadar değildi. Şimdi sinyalizasyon sistemine ihtiyaç var"diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2007 Salı 14:04:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
soner turfanda IP: 85.99.83.xxx Tarih : 21.11.2007 19:14:58

oy veiyoruz sizi destekliyoruz derin saygılarımızı arz ediyoruz ahmet turfanda emekli bankacı