19
Mayıs
2024
Pazar
KİLİS

Türkiye'nin en küçük ilçesine internet

Türkiye'nin en küçük ilçelerinden biri olan Polateli'nde öğrenciler için kurulan internet ve kütüphane, törenle açıldı.

Açılış törenine, Vali Nevzat Turhan, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mürsel Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Bingöl, Polateli Kaymakamı Mustafa Karaca, Musabeyli Kaymakamı Nurullah Kaya, Polateli Belediye Başkanı Mustafa Polat, Türk Telekom İl Müdürü Mehmet Kerimoğlu, Milli Eğitim İl Müdürü Mehmet Emin Akkurt, daire amir ve müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türk Telekom arasında imzalanan protokol gereği Kilis ve ilçelerine internet evi açılması projesi kapsamında, Türkiye'nin bin 138 merkez nüfusu ile en küçük ilçesi olan Polateli'nde okuyan öğrenciler internet ve kütüphaneyle tanışma fırsatı buldu.

İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, halk oyunları gösterileri yapıldı. Türk Telekom İl Müdürü Mehmet Kerimoğlu, törende yaptığı konuşmada, Polateli, Musabeyli, Elbeyli ve Kilis merkezde olmak üzere 4 internet evi kuracaklarını belirtti. Kerimoğlu, "Bunların ilki Polateli ilçemize kurulmuştur. İnternet evi; 20 bilgisayar, masa, koltuk, dolap, klima ve teknik ekipmanlardan oluşmaktadır. 4 internet evinin maliyeti 140 bin YTL civarındadır. Elbeyli ve Musabeyli ilçeleri ile Kilis merkezde de çalışmalarımız devam ediyor. Kısa bir süre içerisinde de diğer internet evlerini açacağız" dedi.

Polateli Kaymakamı Mustafa Karaca, ilçelerinin internet ev ile kütüphaneye kavuşmasının çok önemli olduğunu vurguladı. Karaca, "İlçemizde eğitim düzeyinin yükseltilmesi için çalışıyoruz. "Türkiye okuyor Kampanyası" çerçevesinde ilçemizde gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Bilgi ve iletişim çağının getirdikleri yeniliklerin öğrencilerimizin hizmetine sunulması çok önemlidir. Her şeyin başının eğitim olduğunu herkes kabul etmektedir. Bu nedenle çocuklarımızın iyi eğitim almaları, bizim için önemlidir. Biz teknolojiyi çocuklarımızın ayağına getirdiğimiz zaman o öğrencilerin başarılı olmaması mümkün değildir. Geleceğimizin yarınları olan öğrencilerimizin kaliteli eğitim alması için biz üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yapmak zorundayız. Bu internet evi ve kütüphanenin açılmasında emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Vali Nevzat Turhan ise son yıllarda ekonomik ve sosyal açıdan büyük bir gelişim yaşandığına dikkat çekerek, "Bu gelişmişlik eğitimde, kültürde, sosyal alanda, uluslararası faaliyetlerde kendisini göstermektedir. Ülkemizde eğitim ve kültür beraber yeşermiş, beraber gelişmiş, beraber değer kazanmıştır. Gerek eğitim kurumlarında gerekse eğitim kurumlarına destek veren ünitelerde eğitim ve kültürün birlikteliğinin; insanlarımızın, çocuklarımızın, öğrencilerimizin, halkımızın daha da ileriye götürülmesine katkısı büyüktür. Dünyada ve ülkemizde bilgi ve iletişim teknolojisinin en önemli unsuru olan internet ağının bütün Türkiye'de olduğu gibi ilimizde ve Polateli'nde de uygulamaya konulması, halkımıza ve öğrencilerimize sunulması, bizim için çok önemli faaliyetlerden biridir. Kilisliler, eğitim ve öğretime büyük destek ve katkı veriyor. Bu katkılar hiçbir zaman boşa gitmemiştir. Katkıların devam etmesi, gelecek nesillerin daha iyi yetişmesi anlamına geliyor. Bir yandan devlet yatırımları ile gelişen Polateli ve köylerinde internet ve kütüphanenin faaliyete geçmesiyle eğitim kalitesinde artış yaşanması kaçınılmaz hale gelecektir" diye konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra internet evinin açılmasında emeği geçenlere plaket; Kütüphane Haftası nedeniyle en çok kitap okuyan öğrencilere de hediyeler verildi. İnternet evi ve kütüphanenin açılışı Kilis Valisi Nevzat Turhan ve protokol üyeleri tarafından yapıldı. Protokol üyeleri, internet evi ve kütüphaneyi gezdikten sonra Polateli Kaymakamlığı'na hareket etti.

.
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2008 Çarşamba 18:39:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ramittin İYİGÜN IP: 88.253.22.xxx Tarih : 3.04.2008 23:04:05

Sınır şehri Kilis ve onun şirin ilçelerinde yaşayan pırıldayan zekaları ile, ülkemiz insanına verilen bu değerli hizmet olduğundan daha fazla yansıması olacağı inancını taşımaktayım. Bu önemli ve çağötesi hizmetin proje safhası ve hayat bulmasında katkıda bulunanlara teşekkür eder, devamını diler,sürekli kontrol ve amaçlanan doğrultulu olmasını bekleriz.