18
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

Türkiye'nin en şanssız ili Kilis

Türkiye'de 81 il içerisinde Milli Piyango bayii olmayan tek il Kilis. Kilis'te vatandaşlar, 20 milyon YTL'lik ikramiyenin hayalini kuramıyor. 

Kilisliler, çevre illerden gelen seyyar satıcıların sattığı biletleri de almaya korkuyor. Sahte bilet konusunda endişeler taşıyan vatandaşlar, bu yılbaşını da biletsiz geçirecek. 

Seyyar Milli Piyango bayii Sabri Yıldırım, Kilis'te uzun yıllardır Milli Piyango bileti sattığını ancak Kilisliler'in sahte olabileceği düşüncesiyle bilet almaya korktuğunu belirtti. Yıldırım, "Gaziantep'ten yıllardır Kilis'e gelerek bilet satıyoruz. Kilisliler bize güveniyor. Piyangodan hayali olmayan Kilisliler'e umut dağıtıyoruz. Kilis'te Milli Piyango bayii olmadığı için vatandaşlar doğal olarak umudunu kesmiş durumda, Kilisliler, bize güvensin ve inansınlar" dedi. 

Vatandaşlardan Şükrü Şıkoğlu, Kilis'te bulunan Milli Piyango bayiinin yıllar önce kapandığını belirterek, "Türkiye'nin en şansız ili Kilis'tir. Seyyar bayilerden bilet almaya korkuyoruz. Yılbaşında kazanan talihliye 20 milyon YTL verilecek. Milli Piyango bayiimiz olmadığı için biz bu şansı Kilis olarak kaybetmiş durumdayız. Kilisliler'in bir çoğu başta İstanbul olmak üzere büyük şehirlerden bilet getiriyorlar" diye konuştu. 

Yeni yılda zengin olma hayali kuramadıklarını belirten Mehmet Duman ise "Kilisliler, büyük ikramiyenin hayalini dahi kuramıyoruz. Bir amorti çıksa bunun parasını alamıyoruz. Kilis'e piyango bayisinin açılmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2006 Pazartesi 12:06:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fatih hilal IP: 85.98.60.xxx Tarih : 2.01.2007 18:22:45
bende bir kilisli olarak şöyle demek istiyorum ""HERŞEYİ DEVLETTEN BEKLEMEYELİM"" benca.........