18
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

Türkiye’nin en şanssız ili Kilis

Türkiye’de 81 il içerisinde Milli Piyango bayii olmayan tek il olan Kilis’te vatandaşlar, 15 trilyon liralık ikramiyenin hayalini kuramıyor. Kilisliler, Gaziantep’ten gelen seyyar satıcıların sattığı biletleri de sahte olabileceğini düşünerek almadıklarını söylüyor.

Mehmet Akmanlar adlı vatandaş, Kilis’te bulunan Milli Piyango bayiinin geçen yıl kapandığını belirterek, "Türkiye’nin en şansız ili Kilis’tir. Seyyar bayilerden bilet almaya korkuyoruz. Piyasada satılan biletler sahte mi değil mi bilemiyoruz. Yılbaşında kazanan talihliye 15 trilyon lira verilecek. Milli Piyango bayiimiz olmadığı için biz bu şansı Kilis olarak kaybetmiş durumdayız. Kilisliler’in bir çoğu başta İstanbul olmak üzere büyük şehirlerden bilet getiriyorlar. Şanslarını böyle denemek zorunda kalıyorlar. Ancak biletimize para çıktığı zaman da bayi olmadığı için ikramiyeyi almak için Gaziantep’e gitmek zorunda kalıyoruz" dedi.

Yusuf Özüberk adlı vatandaş da Milli Piyango bayiii olmadığı için dışarıdan gelen seyyar bayilerden bilet almak zorunda kaldıklarını belirterek, "Bu biletler sahte mi değil mi bilmiyoruz. Bir amorti çıksa bunun parasını alamıyoruz. Seyyar bayilere bileti götürdüğümüzde ’kimden aldıysan git ondan al paranı’ diyorlar. Kilis’te Milli Piyango bayii olmadığı için böyle sıkıntılar yaşanıyor" diye konuştu.

Seyyar Milli Piyango bayii Sabri Yıldırım ise Kilis’te 2-3 yıldır Milli Piyango bileti sattığını ancak Kilisliler’in sahte olabileceği düşüncesiyle bilet almaya korktuklarını ifade etti.
İha
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2004 Çarşamba 16:52:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?