18
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

Türkiye'nin hava kirliliği raporu

Şubat ayında en yüksek kükürtdioksit ortalamasının Hakkari'de, partiküler madde ortalamasının ise Isparta'da gerçekleştiği bildirildi.

Türkiye İstatistik Kurumu'ndan (TÜİK) yapılan açıklamaya göre, 2008 yılı Şubat ayında kükürtdioksit (SO2) ortalamalarının en yüksek bulunduğu il ve ilçe merkezleri kirlilik sırasının belirlendiği belirtildi. TÜİK açıklaması şöyle sürdü:

"En yüksek kükürtdioksit ortalaması Hakkari, Kars, Çanakkale, Bitlis ve Kütahya'da gerçekleşti. Aynı dönemde partiküler madde (PM10)(1) ortalamalarının en yüksek bulunduğu il ve ilçe merkezleri ise kirlilik sırasına göre Isparta, Afyonkarahisar, Erzurum, Kütahya ve Kahramanmaraş'nın Elbistan ilçesi oldu. 2008 yılı Şubat ayında il ve ilçe merkezlerinde ölçüm yapılan istasyonlardan elde edilen SO2 ortalamaları incelendiğinde, Kısa Vadeli Sınır (KVS) değeri Hakkari, Kars ve Şırnak'ta aşılırken, 1. uyarı kademesi sınır (1.UKS) değeri Hakkari ve Kars'ta aşılmıştır. Aynı dönemde PM10 ortalamaları incelendiğinde, Kısa Vadeli Sınır (KVS) değeri Afyonkarahisar, Ağrı, Erzincan, Erzurum, Isparta, Kütahya, Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde ve Düzce'de aşılırken, 1. uyarı kademesi sınır (1.UKS) değeri Erzincan, Isparta ve Düzce'de aşılmıştır."

.
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2008 Cuma 17:15:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?