25
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

Üniversite için biraraya geldiler

Ankara’da yaşayan Kilisliler, kente üniversite kurulması için çalışma yapan Kilis Vakfı’na destek amacıyla biraraya geldi.

Ankara Kızılay’daki Yeşil Köşe Lokantası’nda biraraya gelen Kilisliler, YÖK eski Başkan Vekili Prof. Dr. Uygur Tazebay başkanlığında bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, Kilis Üniversitesi’nin kurulması konusunda çaba gösteren Kilis Vakfı’na destek amacıyla bir çalışma grubu oluşturulması kararlaştırıldı. Toplantıdan sonra yapılan açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"İstanbul Kilis Vakfı’ndaki hemşehrilerimiz hiçbir özveriden kaçmadan, Kilis’te fakülte ve eğitim kurumları yaptırmaktadır. Amaçları, Kilis’e hak ettiği bir üniversiteyi açmaktır. Bizler başkentte yaşayan Kilisliler, bu güzide iş adamlarına her türlü desteği vermek amacıyla biraraya gelmiş bulunuyoruz. Üniversitenin kurulması ile Suriye sınırına sıkışmış bir çıkmaz görünümündeki Kilis’in kültürel, ekonomik ve sosyal getiriler kazanacağına inanmaktayız. İkinci yapılacak toplantıya İstanbul’daki iş adamlarımızın da katılımının sağlanması gerekmektedir. Bu arada aramızda geçici iş bölümü yapılarak Kilis Üniversitesi’nin gerçekleşmesini sağlamak amacıyla işin takibi için TBMM, YÖK, Gaziantep Üniversitesi ve Kilis Vakfı ile diyalog kurulması konusunda komisyonlar oluşturulmuştur. Bu komisyonlar Kilis Üniversitesi kuruluncaya kadar çalışmalarını aralıksız olarak sürdüreceklerdir. Toplantımıza başkanlık eden ve daha önce YÖK Başkan Vekilliği görevinde bulunan Prof. Dr. Uygur Tazebay, yardımlarını esirgemeyeceklerini belirtmişlerdir."

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2005 Cuma 13:45:29
Güncelleme :21 Mart 2005 Pazartesi 07:56:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet öztürk IP: 85.99.148.xxx Tarih : 26.03.2005 16:55:24
kilis yeni il olsada kilis'e üniversite kurulması açısından çok büyük sosyal etki yapacaktır kilis sınıra sıkşmaktan kurtulacaktır istanbuldaki iş adamalarına teşekkürler öz veriyle kilis e yeni fakülteler açtılar yenilerinde açacaklarından eminim kilis için hayırlı olsun