26
Mayıs
2024
Pazar
KİLİS

Üniversitede küresel ısınma konferansı

Kilis 7 Aralık Üniversitesi'nde Küresel Isınma ve Türkiye Üzerindeki Olumsuz Etkileri konulu konferans düzenlendi.

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen konferansa Üniversite Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç, rektör yardımcıları, dekanlar, davetliler ve öğrenciler katıldı.

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ökkeş Kesici tarafından, 'Küresel Isınma ve Türkiye Üzerindeki Olumsuz Etkileri' konulu konferans verildi.

Kesici, küresel ısınma olarak adlandırılan insan kaynaklı iklim değişiklerinin gerçek olup olmadığını, gerçekse bunun hızının ve şiddetinin ortaya konulması üzerinde çalışmalarını ve elde atikleri bulguları aktardı.

Kesici, Son yıllardaki ısınmanın gerçekten çok şiddetli olduğunu ve bundan Türkiye'nin çok etkileneceğini kuraklığın artacağını, bölgelerdeki iklimlerde kaymaların meydana geleceğini, güneyde büyük sahra üzerindeki çöl ikliminin Türkiye'nin güney bölgelerini etkileyeceğini ifade etti.

Kesici, ileriki zamanlarda Akdeniz ikliminin Karadeniz Bölgesi'nde görüleceğini Karadeniz bitki örtüsünün yerini Akdeniz Bölgesi bitki örtüsünün yani maki ile kaplanacağını belirtti. Bu iklim değişikliklerini önleme yolunda yapıla bilecekleri ortaya koyan Kesici, fosil yakıtlar yani petrol ve kömür kullanımından vazgeçilerek yeni ve yenilenebilir enerji kaynaklarına geçilmesi gerektiğini ve ayrıca sürdürülebilir sanayilere geçilmesi gerektiğini de anlattı.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 20:33:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?