25
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

Uyuşturucunun zararları anlatılacak

Kilis Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Bingöl, 43 ilköğretim okulunda 27 bin öğrenciye uyuşturucunun zararlarının anlatılacağını bildirdi. 

Bingöl, yaptığı açıklamada, Cumhuriyet Başsavcılığı, Emniyet Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen uyuşturucunun zararlarının anlatıldığı seminerlere başlandığını ifade ederek, "Kilis'te eğitim veren 43 ilköğretim okulundaki yaklaşık 27 bin öğrenciye uyuşturucunun zararları konusunda eğitim verilecek" dedi. 

Kilis'in sınır şehri olması ve Öncüpınar Sınır Kapısı ile Ortadoğu ülkelerine açılması nedeniyle uyuşturucu kaçakçılığının yoğun olduğuna dikkat çeken Bingöl, "Kilis uyuşturucu konusunda Türkiye ortalamasının en üst sıralarında yer alıyor. Uzmanlarımız öğrencilere 2 ay boyunca aralıksız uyuşturucunun zararlarını anlatmaya başladı. İlk etapta bu çalışmamız eski hükümlülerin topluma kazandırılmasına dönüktü. Buradaki hassasiyet nedeniyle çemberi genişlettik ve öğrencileri de içine aldık. Uzmanların öğrencilere uyuşturucunun zararlarını, bir uyuşturucu kullanıcısının uzun süre sonra ne duruma geldiğini gösteren fotoğraflarla anlatacağız. Öğrencilere sigaranın zararları konusunda da bilgi veriliyor. Genç nesilin uyuşturucu alışkanlığı edinmemesi için çalışacağız" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2006 Çarşamba 17:47:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet karataş IP: 85.98.161.xxx Tarih : 30.11.2006 15:05:28
Saygıdeger Kilis Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Bingöl e Kilis ilimize geldiginden beri yapmış oldugu çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum.Ayrıca ilkögretim çagındaki çocuklara uyuşturucunun zararları hakkında brifing vereceginden ve egitime verdigi destekten dolayı çok teşekkür ediyorum. Kilis Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Bingöl e çalışmalarında başarılar diliyorum.29.11.2006