26
Mayıs
2024
Pazar
KİLİS

Üzüm üreticilerinin kuyruk çilesi bitti

Kilis'te, Ramazanın ilk gününde Tekel Suma Fabrikası'na üzüm teslim etmek için traktörleriyle sıraya giren üreticilerin oluşturduğu kuyruk sone erdi.

Gaziantep, Kilis ve ilçeleri ve köylerindeki üzüm üreticilerinin ürünlerini Tekel Suma Fabrikası'na vermek için oluşturduğu kuyruk sona erdi.

Ramazanda çileye dönüşen üzüm üreticilerin traktör kuyruğu sona erdi. Kilisli üzüm üreticileri, üzüme verilen 26 YKr'lik taban fiyatın az olması nedeniyle üzümlerini kurutacaklarını belirterek, "Üreticilerin büyük bölümü üzümlerini kurutarak satmayı planlıyor.

Ramazanda uzun kuyruklar nedeniyle ve üzüme verilen fiyatın yetersiz olması yüzünden üreticiler üzümlerini kurutarak satacak. Acil paraya ihtiyacı bulunanlar, yaş olarak üzüm veriyor. 6 yıl önce üzüme verilen fiyatla şimdiki aynı durumda, Türkiye'de 6 yıldan beri hiçbir şey değişmedi mi? 3.5 kilo üzüm bir francala ekmek alabiliyorsunuz. Bir bardak çayın tanesi 50 YKr, üzüm üreticisi perişan oldu. Üzümün para etmemesi üzerine üreticiler bağlarını sökerek, zeytine yöneliyor. Üzüm üreticisi ile ne ilgilenen bir siyasetçi var nede sivil toplum örgütü, Kilis Üzüm Üreticileri Birliği 4 yıl önce kuruldu. Onlarda meydan da yok. Bu birlik ne iş yapar, üzüm almaz mı?, üreticiyi yönlendirmez mi, bu üreticiye kim sahip çıkacak. Eğer böyle devam ederse, 3-5 yıl içerisinde söküle söküle üzüm bağı kaymayacak" şeklinde konuştular.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2008 Salı 15:08:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?