25
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

Üzüm üreticilerinin kuyruk çilesi

Kilis'te, suma fabrikasına üzüm teslim etmek için traktörleriyle sıraya giren üreticiler, 5 kilometrelik kuyruk oluşturdu. 

Üzüm üreticilerinin suma fabrikasına ürün teslimi çileye dönüştü. Fabrika önünde 3 gündür sıra bekleyen üreticiler, yaklaşık 5 kilometrelik traktör kuyruğu oluşturdu. Gece traktörlerinin üzerinde uyuyan üreticiler, satacakları üzümün parasının yarısının traktör kirasına gittiğini belirterek, "Yıllardan beri üzüm üreticisinin yüzüne bakan yok. Fabrika önünde günlerdir ürettiğimiz üzümü vermek için bekliyoruz. 

Traktör kuyruğu 5 kilometreyi buldu. Üretici ne yapacağını şaşırmış durumda. Traktörlerdeki üzüm güneşin altında kala kala artık şiresi yerlere akmaya başladı. Geceleri üretici traktörlerin üzerinde yatıyor. Bazı üreticiler ise tarlalarda yatıyor. Üretici bunu hak ediyor mu? Bize de yazık, üzümü alacak fabrikaya da yazık. Üzüme 17 ile 19 YKr arasında fiyat veriyorlar. Bu çektiğimiz rezilliğe bu fiyatlar değmez, üzümümüzün maliyetinin altında suma fabrikasına üzüm veriyoruz" dediler. 

İHA
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2006 Çarşamba 11:40:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?